Συγκέντρωσαν 300 κιλά φάρμακα


Για ανακύκλωση και προσφορά σε ευπαθείς ομάδες

Εκατοντάδες φάρμακα για ανακύκλωση αλλά και για προσφορά σε συνανθρώπους μας που τα χρειάζονται, παρέδωσαν δημότες του Αμαρουσίου και ευαισθητοποιημένοι πολίτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου δίνοντας το «παρών» στην εκδήλωση που διοργανώθηκε ειδικά για το σκοπό αυτό.

Στη δράση του διοργανώθηκε τελικά συγκεντρώθηκαν περισσότερα από 300 κιλά φάρμακα.

Από τα ληγμένα φάρμακα που συγκεντρώθηκαν σχεδόν η μισή ποσότητα από αυτά θα σταλεί στον αποτεφρωτήρα Αθηνών και ο Δήμος Αμαρουσίου θα λάβει σχετική πιστοποίηση ασφαλούς καταστροφής των φαρμάκων.

Τα υπόλοιπα θα διατεθούν στο Δημοτικό Πολυιατρείο Αμαρουσίου για τις ανάγκες του καθώς, επίσης, θα χορηγηθούν σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες.

Την πρωτοποριακή αυτή πρωτοβουλία του Δήμου στήριξε συμμετέχοντας και ο ίδιος ο Δήμαρχος και Πρόεδρος του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας Γιώργος Πατούλης ενώ στα πλαίσια της εκδήλωσης ανέφερε ότι «σήμερα ευπαθείς ομάδες δυσκολεύονται να αγοράσουν τα φάρμακα που έχουν ανάγκη, γεγονός στο οποίο δείχνει ιδιαίτερη ευαισθησία ο Δήμος».

ΠΗΓΗ 
Share on Google Plus

About iordanis

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου