Γιγάντια χελώνα Γκαλαπάγκος

Η γιγάντια χελώνα είναι ίσως το πιο γνωστό ον των νήσων Γκαλαπάγκος. Μάλιστα έδωσε το όνομά της στο αρχιπέλαγος και κατ’ επέκταση στα νησιά αφού Galapago στα ισπανικά σημαίνει χελώνα.
Η γιγάντιες χελώνες Γκαλαπάγκος είναι το μεγαλύτερο εν ζωή είδος χελώνας και φτάνει τα 400 κιλά σε βάρος και 1,8 μέτρα σε μήκος. Κινούνται πολύ αργά με ταχύτητα μόλις 0,21 χλμ/ώρα και είναι φυτοφάγες.


Είναι το ζώο με το μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής μεταξύ όλων των φυτοφάγων ζώντας περίπου 100 χρόνια αν και η γηραιότερη χελώνα που έχει παρατηρηθεί εκτιμήθηκε ηλικίας 170 ετών. Η χελώνα Γκαλαπάγκος έχει καλή αίσθηση της όσφρησης και πάντα μυρίζει την τροφή της πριν την καταναλώσει.

Oι γιγάντιες χελώνες ήταν ένα από τα ζώα που τράβηξαν την προσοχή του Δαρβίνου όταν επισκέφθηκε τα νησιά Γκαλάπαγκος και ήταν το βασικό στοιχείο για τη διατύπωση της θεωρίας της εξέλιξης.
Share on Google Plus

About mario1985

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου