Πίνακες από καρφιά



Ο Βρετανός καλλιτέχνης Μάρκους Λεβάιν έχει έναν ιδιαίτερο τρόπο 
για να ζωγραφίζει: Καρφώνει καρφιά στον τοίχο…

Αυτός κι αν είναι ένας αναπάντεχος πίνακας! Από μακριά μοιάζει με σκίτσο σε άσπρο και μαύρο, αλλά όσο πλησιάζει κανείς στον τοίχο, διαπιστώνει ότι πρόκειται για μια σειρά από καρφιά. Ο 46χρονος Μάρκους Λεβάιν έχει δημιουργήσει τον δικό του τρόπο ζωγραφικής, έναν συνδυασμό πουαντιλισμού και γλυπτικής.

Το παιχνίδι με το φως και τη σκιά είναι θεμελιώδες για τα έργα του, αφού τα καρφιά εξέχουν από το λευκό τους φόντο. Ο Λεβάιν δεν είναι τυχαίος. Σπούδασε σε αρκετές σχολές παίρνοντας πάντα τους καλύτερους βαθμούς, αλλά εκεί που ξεδίπλωσε το ταλέντο του ήταν στο Jacob Kramer Art College, δίπλα στον Ντάμιεν Χερστ.

Ένας παλαιότερος διάσημος μαθητής της σχολής αυτής ήταν και ο Ντέβιντ Χόκνεϊ. Οι δυο τους, Χόκνεϊ και Χερστ, είναι οι μεγαλύτερες επιρροές του Λεβάιν. Την τεχνική με τα καρφιά την είχε αναπτύξει από μικρός, αλλά προσπαθούσε να φτιάξει αφηρημένους πίνακες ζωγραφικής και το όλο εγχείρημα ήταν εξαιρετικά δύσκολο. Πριν λίγα χρόνια αποφάσισε να ξαναπροσπαθήσει, με κάτι πιο απλό.

Όταν πειραματίσθηκε με ανθρώπινες μορφές, είδε ότι εκεί τα πράγματα γίνονται πολύ πιο εύκολα. Το πιο εντυπωσιακό όμως στοιχείο του έργου του είναι το πώς αυτό αλλάζει κατά την διάρκεια της ημέρας, καθώς το φως κινείται και αλλάζει τις σκιές που δημιουργούν τα καρφιά…



 


Share on Google Plus

About mario1985

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου