Πνευματικά δικαιώματα και πειρατεία


66906 Πνευματικά δικαιώματα και πειρατείαΕπίτροπος της ευρωπαϊκής ψηφιακής ατζέντας σε πρόσφατη δήλωσή του σε συνέδριο σχετικά με τη ψηφιακή διασκέδαση, τόνισε ότι τα εκατομμύρια ευρώ που ξοδεύονται συνεχώς για την ενίσχυση και προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων φέρνουν αντίθετα αποτελέσματα στους πολίτες. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, τους κάνει να μισούν τα πνευματικά δικαιώματα και να συνεχίζουν να ενισχύουν τη ψηφιακή πειρατεία.
Η Neelie Kroes, μιλώντας στους υπόλοιπους συνέδρους της τόνισε ότι για να υπάρξει σωστή αντιμετώπιση της πειρατείας, θα πρέπει να αναμορφωθεί το τρέχον σύστημα πνευματικών δικαιωμάτων. «Οι πολίτες ακούνε τη φράση πνευματικά δικαιώματα και μισούν το τι κρύβεται από πίσω της. Δυστυχώς οι περισσότεροι βλέπουν το σύστημα ως ένα εργαλείο τιμωρίας παρά ως ένα μέσο αναγνώρισης και ανταμοιβής».
Η ίδια αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη μιας ολοκληρωτικής επανεκκίνησης του συστήματος πνευματικών δικαιωμάτων, όπου στο επίκεντρο θα βρίσκεται ο καλλιτέχνης και η πολιτισμική ανάπτυξη και όχι οι νόμοι περί προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.
Πηγή: real.gr
Share on Google Plus

About mario1985

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου