Κυρώσεις κατά Ιράν ζητά το Ισραήλ από την Ε.Ε.

Σε συγκέντρωση Ισραηλινών διπλωματών στην Ιερουσαλήμ μίλησε ο Λίμπερμαν

Οι χώρες της Ε.Ε. θα έπρεπε να επιβάλουν κυρώσεις στο Ιράν, ώστε να αποτρέψουν κάθε πιθανότητα να καταστεί η Ισλαμική Δημοκρατία μια πυρηνική δύναμη, αντί απλώς να μιλούν γι' αυτές για να κατευνάσουν το Ισραήλ, δήλωσε την Κυριακή ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Άβιγκντορ Λίμπερμαν.

«Δεν υπάρχει καμιά ανάγκη να μας κατευνάσουν. Αλλά είναι απαραίτητο να ληφθούν γενναίες αποφάσεις αμέσως και αυτό είναι που περιμένουμε από την διεθνή κοινότητα», δήλωσε ο Λίμπερμαν σε συγκέντρωση ισραηλινών διπλωματών στην Ιερουσαλήμ.

Η ισραηλινή πολιτική ηγεσία καλεί μόνιμα να επιβληθούν «σκληρές» κυρώσεις στο Ιράν, το πυρηνικό πρόγραμμα του οποίου θεωρεί την σημαντικότερη υπαρξιακή απειλή για το Ισραήλ.

«Δυστυχώς η εντύπωσή μου είναι ότι ορισμένα από τα έθνη της Ευρώπης και ηγέτες εκεί μιλούν περί κυρώσεων περισσότερο για να καλμάρουν το Ισραήλ παρά για να σταματήσουν το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν», είπε ο Ισραηλινός πολιτικός.


ΠΗΓΗ

Share on Google Plus

About iordanis

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!