Η μεγαλύτερη υδρογέφυρα στον κόσμο!



Αποτελεί μία από τις πιο παράξενες γέφυρες του κόσμου!Πάνω σε αυτή δε διέρχονται αυτοκίνητα και περαστικοί αλλά… πλοία. Βρίσκεται στο Μαγδεμβούργο κοντά στο Βερολίνο πάνω από τον ποταμό Elbe. Έχει μήκος 918 μέτρα, πλάτος που φτάνει τα 34 μέτρα σε κάποια σημεία της και ενώνει την Ανατολική με την Δυτική Γερμανία.

Η ιδέα για την κατασκευή της υπήρχε από το 1919, αλλά οι δυο παγκόσμιοι πόλεμοι και ο ψυχρός πόλεμος στη διασπασμένη Γερμανία αργότερα ανέβαλαν συνεχώς την έναρξη των εργασιών. Τελικά τα έργα ξεκίνησαν το 1997 και μετά από 6 χρόνια η γέφυρα ήταν έτοιμη.

Χρειάστηκαν περισσότεροι από 24000 τόνοι χάλυβα, 68000 κυβικά σκυροδέματος και 500 εκατομμύρια ευρώ για να γλυτώνουν τα πλοία που μετακινούνταν μεταξύ των καναλιών Elbe-Havel και Mittelland την αναγκαστική παράκαμψη των 12 χιλιομέτρων λόγω υψομετρικής διαφοράς στη διασταύρωση.

Ένα έργο που μας αφήνει όλους άφωνους…



ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About mario1985

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου