Dvd to Avi: Πώς να αποθηκεύσετε ένα DVD στον υπολογιστή σε μορφή .avi

 
Πολλές φορές έχουμε DVD με ταινίες, σειρές, ή βίντεο τραβηγμένα από κάμερα και θέλουμε να αποθηκεύσουμε το περιεχόμενό του στον υπολογιστή σε αρχείο .avi. Όταν όμως ανοίξουμε το DVD βλέπουμε πως αντί να υπάρχει ένα εικονίδιο με κατάληξη .avi (ή άλλη γνωστή μορφή) που μπορούμε να το αντιγράψουμε και να το τρέξουμε κατευθείαν, υπάρχουν δύο φάκελοι με ονόματα VIDEO_TS και AUDIO_TS. Στο παρακάτω οδηγό θα περιγράψουμε την διαδικασία που πρέπει να κάνετε έτσι ώστε να αποθηκεύσετε την ταινία στον υπολογιστή απο VIDEO_TS σε μορφή .avi.

Βήμα 1ο

Κατεβάζουμε το Auto Gordian Knot απο εδώ: (AutoGK (Auto Gordian Knot))

http://www.free-codecs.com/download/autogk.htm

το τρέχουμε και το κάνουμε κάνουμε εγκατάσταση. (Κατα τη διάρκεια της εγκατάστασης θα εμφανιστούν πολλά παράθυρα. Πατάμε σε όλα Next)

Βήμα 2ο

Μόλις τελειώσει η εγκατάσταση ανοίγουμε το πρόγραμμά μας.

και βάζουμε το DVD μας στον υπολογιστή.

Βήμα 3ο

Πατάμε Input, πάμε: "Ο Υπολογιστής μου" πατάμε διπλό κλίκ στο DVD μας, ανοίγουμε τον φάκελο "VIDEO_TS" επιλέγουμε το "VTS_01_0.IFO" (προσοχή! όχι το VIDEO_TS.IFO!!!)
και μετά πατάμε "Άνοιγμα".


Αν βγει ένα παράθυρο "Select PGC" διαλέγουμε την επιλογή με την μεγαλύτερη διάρκεια. Τα άλλα είναι κάποια πρόσθετα ή εισαγωγές.


Μετά απο κάτω πατάμε Output, γράφουμε ένα όνομα για το αρχείο, πχ MyMovie.avi και επιλέγουμε πού θέλουμε να αποθηκευτεί η ταινία.

Βήμα 4ο

Στη συνέχεια επιλέγουμε τη γλώσσα ήχου. Αν είναι κανονική ταινία επιλέγουμε Αγγλικά, άν είναι μεταγλωττισμένη πατάμε Ελληνικά και τους υπότιτλους άν θέλουμε.


Τώρα θα επιλέξουμε πόσο μέγεθος θα έχει η ταινία μετά την μετατροπή καθώς και την ποιότητά της. Αυτά είναι ανάλογα, δηλαδή όσο πιο μεγάλο μέγεθος έχει η ταινία μας τόσο πιο καλή ποιότητα. Μπορούμε να επιλέξουμε ΜΙΑ από τις παρακάτω επιλογές:

Μπορούμε στην πρώτη επιλογή (Predefined size) να επιλέξουμε με κριτήριο το μέγεθος που θα έχει η ταινία μας σε ένα CD ή DVD.

Στην δεύτερη επιλογή (Custom Size) μπορούμε να διαλέξουμε ακριβώς το μέγεθος που θέλουμε εμείς σε MB.
Στην τελευταία επιλογή (Target Quality) διαλέγουμε το μέγεθος σε σχέση με την ταινία ποσοστιαία. Δηλαδή άν βάλουμε 100 το μέγεθος θα είναι όσο είναι η ταινία στο DVD.


Βήμα 5ο

Πατάμε "Αdd Job" και στη συνέχεια "Start".


Άν εμφανιστεί ένα παράθυρο, πατάμε "Start VirtualDub Mod" και ξεκινάει η μετατροπή.
Η χρόνος που θα διαρκέσει η μετατροπή εξαρτάται από την ταχύτητα του υπολογιστή, το μέγεθος της ταινίας και τη ποιότητα που επιλέξαμε να γίνει η μετατροπή. Όπως και νά'νε ,θα πάρει κάποια ώρα...
ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About mario1985

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου