Υποχώρησε στην τέταρτη θέση των διανομών Linux ή Ubuntu


ubuntu logo 0 Υποχώρησε στην τέταρτη θέση των διανομών Linux ή UbuntuΗ διανομή Ubuntu, ο πάλαι ποτέ κυρίαρχος στο χώρο του Linux, δεν είναι πλέον η δημοφιλέστερη υλοποίηση του Linux. Δεν είναι καν στη δεύτερη θέση, αλλά στην τέταρτη, σύμφωνα με τα στοιχεία της ιστοσελίδας DistroWatch.
Η δημοφιλέστερη εφαρμογή είναι εδώ και λίγο καιρό η Mint και μάλιστα με μεγάλη διαφορά από τις Fedora και OpenSUSE που βρίσκονται στις θέσεις 2 και 3. Η Ubuntu έχει υποχωρήσει στην τέταρτη θέση και η τάση είναι καθοδική εδώ και πολλά χρόνια.
Τι συνέβη, όμως, και η Ubuntu περιορίστηκε σε ρόλο κομπάρσου; Οι περισσότεροι ρίχνουν τον λίθο του αναθέματος στο interface Unity, το οποίο είναι από τον περασμένο Απρίλιο το default περιβάλλον εργασίας. Δύσκολα, όμως, μπορεί να εξηγηθεί έτσι η «αποκαθήλωση» της Ubuntu κι αυτό για δύο λόγους. Πρώτον, όλοι σχεδόν οι χρήστες του Linux είναι πολύ πιο ικανοί από τον μέσο χρήστη άλλων λειτουργικών, οπότε μπορούν πολύ εύκολα να επαναφέρουν το Gnome interface. Δεύτερον, η πτώση της Ubuntu έχει ξεκινήσειεδώ και πολύ καιρό, άσχετα αν έχει επιταχυνθεί τον τελευταίο καιρό.
Η περιθωριοποίηση της Ubuntu μάλλον έχει βαθύτερα αίτια. Η διανομή της Canonical «τα έχει σπάσει» εδώ και καιρό με τους σκληροπυρηνικούς χρήστες του Linux. Η στρατηγική της Ubuntu βασιζόταν πάντα στον άξονα της φιλικότητας και της ευχρηστίας, οπότε μοιραία απομακρύνθηκε από τους hardcore Linux-άδεςκαι τώρα πληρώνει το τίμημα.
Όπως όλα δείχνουν, η πτώση θα συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες. Θα καταφέρει, άραγε, η Ubuntu ναεπανακάμψει κάποια στιγμή; Δύσκολο, αλλά τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο.
Πηγή: e-pcmag.gr
Share on Google Plus

About mario1985

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου