Συνέντευξη Nigel Farage: Η Ευρωπαική Ένωση υπήρξε ένας άθλιος και επιβλαβής οργανισμός, η δε τρέχουσα κρίση απλώς δικαίωσε αυτη την άποψη


"ΜΙΑ ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΙΘΑΚΗ"
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ συνέντευξη του Nigel Farage στον Πάνο Χατζηγεωργιάδη (http://iperalitheias.blogspot.com/). (Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ" στο φύλλο της 3.12.2011)
1. Κ. Farage εφόσον σας ευχαριστήσω για την εξαιρετική τιμή του να δεχτείτε την πρόσκληση μου θα ήθελα να αναφερθείτε με δύο λόγια σε ένα σύντομο βιογραφικό σημείωμα σας.
Είμαι γεννημένος το 1964,οι σπουδές μου ήταν στο Dulwich College,ενώ απο το 1983 εργάστηκα ως χρηματιστής στο Χρηματιστήριο Μετάλλων του Λονδίνου (London Metal Exchange),απο το 1990 μέχρι και το 2002 υπήρξα διευθυντής της δικής μου χρηματομεσιτικής εταιρίας,είμαι ιδρυτικό μέλος του πολιτικού κόμματος UKIP,(κόμμα για την ανεξαρτησία του Ηνωμένου Βασιλείου),το 1993 δε, εξελέγην εκπρόσωπος του κόμματος για το ευρωπαικό κοινοβούλιο οπως επίσης και για τις τετραετίες απο το 1999,2004 και 2009,τέλος υπήρξα αρχηγός του κόμματος απο το 2006 μέχρι και το 2009 καθώς και απο το 2010 εώς σήμερα.Είμαι παντρεμένος δύο φορές και είμαι πατέρας τεσσάρων τέκνων.
2. Είναι γνωστό οτι τόσο το κόμμα σας όσο και εσείς προσωπικά, ανήκετε στο γκρούπ κομμάτων των σκεπτικιστών του Ευρωκοινοβουλίου (Europe of Freedom and Democracy), θεωρείτε πως η σημερινή κρίση επιβεβαιώνει τον σκεπτικισμό σας για αυτο το εγχείρημα ;
Δεν αποκαλώ τον εαυτό μου σκεπτικιστή ! Ο σκεπτικισμός είναι μια κατάσταση αμφιβολίας η οποία είναι παθολογική εάν είναι παρατεταμένη.Έχω αποφασίσει εδώ και καιρό πως η Ευρωπαική Ένωση υπήρξε ένας άθλιος και επιβλαβής οργανισμός,η δε τρέχουσα κρίση απλώς δικαίωσε αυτη την άποψη.
3. Ποιοί κατα την γνώμη σας οι κυριότεροι λόγοι για το οτι φτάσαμε ως έδω σε αυτό το σημείο, θεωρείτε πως ήταν θέμα χρόνου κάτι τέτοιο και πως δεν υπήρχε η πραγματική πιθανότητα συγκερασμού τόσο διαφορετικών κοινωνιών σε ένα σύνολο; Επιτρέπει η έντονη διαφορετικότητα των πολιτισμών της ευρώπης μια πραγματική ευρωπαική ένωση όπως την οραματίστικαν οι εμπνευστές της στα μέσα του προηγούμενου αιώνα ;
Υπάρχει ένα βασικό ελάττωμα στην αντίληψη περί υπερεθνικής δημοκρατίας,υπάρχει μια αντίφαση όσον αφορά τους όρους, έτσι οι ίδεες περί μίας κοινής αγοράς,ενός κοινού νομίσματος και ενός κοινού νομικού πλαισίου,είναι λάθος και ήταν όπως αναφέρετε απλά θέμα χρόνου εως ότου αυτό να καταστεί προφανές και αυτονόητο.Τα δημοκρατικά έθνη δεν είναι δυνατόν να αναμιχθούν αλλά μπορούν να καταστραφούν, κάτι το οποίο κατα προφανή τρόπο κάνει η ευρωπαική ένωση,η καταστροφή τους, είναι ο μοναδικός τρόπος προκειμένου να δημιουργηθεί η συγκεντρωτικού τύπου και αναγκαστικώς αντι-δημοκρατική αυτοκρατορία της ευρωπαικής ένωσης την οποία οι υποκινητές της "οραματίστηκαν" και "ονειρεύτηκαν".
4. Πολλοί υποστηρίζουν πως εάν η Ελλάδα αποπεμφθεί απο την ευρωπαική ένωση τότε το όλο εγχείρημα θα καταρεύσει, παρόλο που οι οικονομική συνεισφορά της χώρας είναι μόνον το 2% του συνόλου της ευρωπαικής οικονομίας. Θεωρείτε πως μια Ένωση οπως η Ευρώπη θα είναι ασφαλής εάν και μόνον στηρίζεται στα οικονομικά δεδομένα ή θεωρείτε πως θα πρέπει να υπάρχουν και άλλοι παράγοντες για μια ένωση με μέλλον πάνω σε σταθερές βάσεις οπως αυτό του πολιτισμού ;
Οι κοινές αξίες καθίστανται αρκετές προκειμένου να υπάρξει διπλωματία συνεργασίας αναμεταξύ των κρατών - εθνών, δεν είναι ομως αρκετές προκειμένου να δημιουργήσουν μια δημοκρατική ένωση αυτών των κρατών. Η Ελλάδα απορρίπτωντας την ευρωπαική ένωση και το τοξικό της νόμισμα, θα μπορέσει να διευθετήσει τα ζητήματα της χωρίς την τεράστια επιβάρυνση της αναμίξης της ένωσης στα επιμέρους θέματα της, η οποία δημιούργησε την παρούσα κρίση και ως εκ τούτου καταδεικνύει συμπερασματικά πως η ευρωπαική ένωση καθίσταται κακή για την οικονομία αλλά και για την κοινωνία.
Η ανάκαμψη της Ισλανδίας απο την προηγούμενη οικονομική της κρίση μας έδειξε κατά κάποιο τρόπο όλο αυτό, αλλά όταν ένα πρώην προβληματικό μέλος της ένωσης ανέκαμψε εφόσον απέρριψε την ένωση,ποίος ο λόγος για μια οποιαδήποτε χώρα να επιθυμεί να παραμένει υπό τον έλεγχο των Βρυξελλών ;
5. Ποιά η άποψη σας για την νέα κυβέρνηση της Ελλάδας, την κυβέρνηση του τραπεζίτη Λουκά Παπαδήμου. Ποιό το σχόλιο σας για την μη διενέργεια εκλογών, θεωρείτε πως θα πρέπει οι εκλογές να μην συμβαίνουν λόγω "ανωτέρας βίας" στην χώρα που γέννησε την δημοκρατία ; Γενικότερα πιστεύετε οτι ζούμε σε κοινωνίες ψευδοδημοκρατίας ;
Μετά βεβαιότητας αυτό το αποτέλεσμα αποτελεί έναν φαύλο κύκλο, όπως όμως προείπα είναι το αναπόφευκτο αποτέλεσμα της εμπλοκής της ένωσης στα εσωτερικά μιάς χώρας και είναι ο τρόπος τον οποίο οραματίζεται η ευρωπαική ένωση σχετικά με την πρόοδο των κατακτημένων επαρχιών της. Η ψευδοδημοκρατία, είναι το όνομα για το παιχνίδι που παίζει η ένωση, αξιωματούχοι της οι οποίοι δεν έχουν εκλεγεί, εκλεγμένοι αντιπρόσωποι χωρίς πραγματική δύναμη,καθώς και εντατική χρηματοδότηση για όλα τα θεσμικά σώματα που συμφωνούν στο να την υποστηρίζουν, υπονομεύοντας κατά αυτον τον τρόπο το ελάχιστο εναπομείναν απόθεμα εθνικής δημοκρατίας.
6. Τι πιστεύετε πως θα συμβεί στο τέλος με την Ελλάδα,θα αποπεφθεί απο την Ευρώπη ή απλά αυτο χρησιμοποιείται απο τους δανειστές σαν ένα μέτρο επιπλέον πίεσης ; Γενικότερα ποιός ο ρόλος των τραπεζών και του κεφαλαίου στο ζήτημα της κρίσης στην ευρωζώνη ;
Αυτο που ονομάζουμε ευρωπαική ένωση θα διαλυθεί χωρίς αμφιβολία,όσο δε γρηγορότερα γίνει αυτό τόσο λιγότερες οι συνέπειες της κατάρευσης της.Εάν η Ελλάδα μπορέσει να διαφύγει τώρα,θα είναι η πρώτη απο τις τυχερές χώρες,οι υποστηρικτές της ένωσης προσπαθούν να επιρρίψουν τα τεράστια σφάλματα τους στις αγορές και στους Έλληνες αλλά κατά βάθος η αποτυχία τους οφείλεται στην ελλειπή ρύθμιση και απορρύθμιση τόσο στην ευρώπη,όσο και στις ηνωμένες πολιτείες της Αμερικής.
Οι αγορές απλώς έπραξαν αυτο που τους επέτρεψαν να πράξουν ή σε μερικές εκ των περιπτώσεων σε αυτό που υποχρεώθηκαν.
7. Πολλά λέγονται για τις γερμανικές αποζημιώσεις του ΒΠΠ και το οτι η Ελλάδα θα έπρεπε να ξεκινήσει διαδικασίες για το ζήτημα ως αντίμετρο στην σκληρή στάση των γερμανών κυρίως, σχετικά με την καταβολή των δόσεων του μνημονίου,επίσης θεωρείτε σωστή την ανακοίνωση περί διενέργειας δημοψηφίσματος που οδήγησε στην ουσία στην πτώση της κυβέρνησης Παπανδρέου ;
Εάν στην Ελλάδα οφείλονται τέτοιες αποζημιώσεις τις οποίες λαθεμένα δεν διεκδίκησε, τότε θα πρέπει να το κάνει ως αντίμετρο πίεσης σχετικά με τους δανειστές της. Τι πραγματικά αξιοθαύμαστη ευκαιρία προκειμένου να πάρει πίσω οτι δικαιωμάτικά της ανήκει !
Η δέ επιλογή Παπανδρέου περί δημοψηφίσματος σε σχέση με τα μέτρα λιτότητας τόσο της ευρωπαικής ένωσης όσο και του διεθνούς νομισματικού ταμείου, υπήρξε η μοναδική καλή κίνηση την οποία έκανε ως πρωθυπουργός. Πραγματικά υπήρξε το μοναδικό καλό που έκανε ευρωπαίος πολιτικός εδώ και χρόνια,για αυτό και οι γραφειοκράτες της ευρώπης τον έριξαν απο την κυβέρνηση.
8.Τι θεωρείτε πως θα πρέπει να γίνει με την ευρωπαική ένωση γενικότερα πέρα απο το ζήτημα Ελλάδα, έχει μέλλον αυτο το εγχείρημα έστω και μετά απο τις απαραίτητες μετατροπές και ποιές πιστεύετε πως πρέπει να είναι αυτες ; Μιλάμε για μια Οδύσσεια χωρίς Ιθάκη ;
Η ευρωπαίκή ένωση θα πρέπει να διαλυθεί το συντομότερο και αυτό όσο πιο δημοκρατικά γίνεται, διότι δεν έχει καμία προοπτική ούτε και κάποια αξιόλογα χαρακτηριστικά. Δεν μπορεί να μετασχηματιστεί ή να βελτιωθεί κατά κάποιον τρόπο διότι πρόκειται για μια εντελώς λάθος έννοια την οποία θα πρέπει να ξεφορτωθούμε το συντομότερο δυνατόν.
9. Ποια τα σχέδια σας ως κόμμα για το μέλλον όσον αφορά την αγγλική πολιτική σκήνη, ποία τα σχόλια των Βρετανών για το ζήτημα Ελλάδα, οικονομική κρίση και ευρώπη γενικότερα ;
Ο μοναδικός τρόπος προκειμένου να αποδεσμεύσουμε τους εαυτούς μας απο την Ένωση αυτή είναι να αναλάβουμε τον έλεγχο των εθνικών κυβερνήσεων και να καταργήσουμε το νομικό πλαίσιο που της επιτρέπει να μας ελέγχει. Τίποτε δεν μπορεί να γίνει μέσα στην ίδια την ευρωπαική ένωση, ο κόσμος δε στην Βρεταννία, λέει πολλά σχετικά με την Ελλάδα, συχνά αναπαράγωντας την προπαγάνδα της Ένωσης, ότι τα προβλήματα στην Ελλάδα είναι αποτέλεσμα των λαθών των ίδιων των Ελλήνων, όμως όλο και περισσότεροι έρχονται να υποστηρίξουν πως η Ελλάδα έπεσε στην παγίδα της ευρώπης και πως πλέον οφείλει να αρνηθεί την παραμονή της σε αυτήν.
Κ. Farage, εφόσον σας ευχαριστήσω και πάλι για τον πολύτιμο χρόνο σας αλλά και για τις απαντήσεις στα ερωτήματα μου, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω απο καρδιάς και πιστεύοντας πως εκφράζω το μεγαλύτερο κομμάτι του ελληνικού λαού,για την στήριξη σας στα ζητήματα που αφορούν την χώρα μου αλλά και την δημοκρατία εν γέννει μέσα στην ευρωπαική ένωση, η στάση,τα σχόλια αλλά και οι θέσεις σας όπως εκφράζονται μέσα στο ευρωπαικό κοινοβούλιο πραγματικά τιμούν τον τίτλο του μέλους ενός κοινοβουλίου και μίας ευρώπης στην οποία όλοι θα ήθελαν να συμμετέχουν.
Το δικό μου δε πολιτικό σχόλιο είναι πως η ευρώπη εάν θέλει πραγματικά να έχει μέλλον ως ένωση. θα πρέπει να βασίζεται και σε άλλους συνδέτικούς παράγοντες ανάμεσα των λαών πέρα απο τα όρια της απλής οικονομικής συνεργασίας και πως οφείλουμε όλοι να αντιδράσουμε σε μια ευρώπη η οποία απο δήθεν ένωση καταντά εκμετάλευση των λαών ενώ μας είχε σερβιριστεί ως κάτι άλλο,κάτι γεμάτο ιδανικά ειρήνης, συνεργασίας και κοινής πορείας των κρατών - μελών, το εάν όλο αυτο λειτούργησε ως σχέδιο η αν μετεξελίχθηκε στην σημερινή κατάσταση θα το κρίνει η ιστορία.
Ίσως αυτή η ένωση να ξεκίνησε αλλιώς και υπό άλλες οικονομικοκοινωνικές συνθήκες μετά των ΒΠΠ, όμως θα πρέπει να θεωρούμε ως καθήκον ο καθένας απο εμάς να την εμποδίσουμε να μεταλαχθεί σε ένα ακόμα τέρας εκμμετάλευσης και μια μηχανή με μέλη πολλών ταχυτήτων που αποσκοπούν στην εκμμετάλευση των λαών και του ανθρώπου γενικότερα.
Σύντομο Βιογραφικό
Ο Nigel Farage γεννήθηκε στις 3 Απριλίου 1964, είναι πολιτικός που ανήκε αρχικώς στο κόμμα των Συντηρητικών απο τα χρόνια των εγκύκλιων σπουδών εκ του οποίου απεχώρησε,οταν ο John Major το 1992 υπέγραψε την συνθήκη του Μάαστριχτ.
Το 1993 αποτέλεσε ιδρυτικό στέλεχος του κόμματος U.K.I.P. στο οποίο σήμερα είναι αρχηγός, οι δεκατρείς βουλευτές του κόμματος ανήκουν στο κομμάτι των ευρωσκεπτικιστών του ευρωπαικού κοινοβουλίου μαζί με άλλα εννέα κόμματα της ευρώπης. Έχει παντρευτεί δύο φορές και είναι πατέρας τεσσάρων τέκνων, ενώ έχει συγγράψει και τα απομνημονεύματα του με τον γενικό τίτλο "Fighting Bull" συμπεριλαβάνοντας τόσο στοιχεία της πολιτικής αλλά και της προσωπικής του ζωής.
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή
Share on Google Plus

About mario1985

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου