Η σημαία της Παλαιστίνης υψώθηκε στην UNESCO

Μαχμούτ Αμπάς: Αυτή είναι πραγματικά μια ιστορική στιγμή

Τη σημαία τους ύψωσαν οι Παλαιστίνιοι στην έδρα της UNESCO, στο Παρίσι, δύο μήνες μετά την αναγνώρισή τους από τον οργανισμό, γεγονός που αποτελεί ιστορική στιγμή και συμβολική ενίσχυση της προσπάθειάς τους για ανεξάρτητο κράτος, όπως μεταδίδουν τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

«Αυτή είναι πραγματικά μια ιστορική στιγμή» τόνισε σε δηλώσεις του στη διάρκεια της τελετής, ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούτ Αμπάς. «Ελπίζουμε αυτή η στιγμή να αποτελέσει ένα καλό σημάδι για την Παλαιστίνη, προκειμένου να γίνει μέλος και άλλων οργανισμών» είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο Παλαιστίνιος πρόεδρος διαβεβαίωσε πως οι προσπάθειες συνεχίζονται, ώστε να αναγνωρισθεί η Παλαιστίνη πλήρες μέλος των Ηνωμένων Εθνών και να εισχωρήσει σε άλλους διεθνείς οργανισμούς. «Διεξάγονται συνομιλίες με πολλά μέρη. Δεν έχουμε ακόμα ζητήσει ψήφο, αλλά αυτό μπορεί να συμβεί από στιγμή σε στιγμή. Εάν δεν έχουμε την απόλυτη πλειοψηφία, θα συνεχίσουμε την προσπάθεια ξανά και ξανά» σημείωσε ο Αμπάς.

Πάντως, η αναγνώριση της Παλαιστίνης από την UNESCO έχει δημιουργήσει πρόβλημα στον διεθνή οργανισμό καθώς οι ΗΠΑ διέκοψαν τη χρηματοδότησή τους. Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν δηλώσει πως η κίνηση αυτή της UNESCO υπονομεύει τις προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας για ένα κοινό σχέδιο ειρήνης στη Μέση Ανατολή, ενώ ενδέχεται να αποπροσανατολίσει τον στόχο για απευθείας συνομιλίες μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων.

Οι ΗΠΑ δίνουν κάθε χρόνο 80 εκ δολάρια που αντιστοιχεί με το 22% του ετήσιου προϋπολογισμού του διεθνούς οργανισμού। «Η παύση της συμμετοχής του ισχυρότερου μέλους της UNESCO πραγματικά απειλεί τη δυνατότητα των Ηνωμένων Εθνών να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους μέσω πολύ σημαντικών, εκπαιδευτικών προγραμμάτων, κάποιων από τα οποία εφαρμόζονται και στα ίδια τα παλαιστινιακά εδάφη» επισημαίνει το δίκτυο Al Jazeera.

ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About iordanis

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου