IDC: Αδιάφορα τα Windows 8 για τους χρήστες υπολογιστών

Η εταιρεία ερευνών IDC έκανε μια πρόβλεψη για το 2012 που σίγουρα προκαλεί αίσθηση. Οι αναλυτές της εταιρείας εκτιμούν ότι τα Windows 8 θα αφήσουν σε μεγάλο βαθμό αδιάφορους τους χρήστες υπολογιστών!

Η IDC θεωρεί ότι η προσπάθεια της Microsoft να αναπτύξει ένα λειτουργικό και για tablets και για desktop PCs έχει ουσιαστικά αποτύχει από τώρα. Ο αντιπρόεδρος Al Gillen είπε χαρακτηριστικά:

«ο κόσμος θα αναρωτηθεί τι θα κερδίσει αν βάλει Windows 8 στο laptop ή στο desktop PC. Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι η πρόσβαση στο Windows app store«.

Η εταιρεία περιμένει ότι δε θα υπάρξει σημαντικό κύμα αναβάθμισης, αντίστοιχο με αυτό που σημειώθηκε όταν τα Windows 7 διαδέχτηκαν τα Vista. Με άλλα λόγια, η IDC εκτιμά ότι οι περισσότεροι χρήστες υπολογιστών θα επιλέξουν να παραμείνουν στα Windows 7 και δε θα περάσουν στη νέα έκδοση του λειτουργικού.

Θα μπορούσε κανείς να απορρίψει τον ισχυρισμό αυτό, υποστηρίζοντας ότι είναι πολύ νωρίς για συμπεράσματα. Θα πρέπει, πάντως, να σημειώσουμε ότι η IDC είναι μια σοβαρή εταιρεία και οι ανακοινώσεις της έχουν πάντα ιδιαίτερη βαρύτητα.





ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About mario1985

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου