Windows 7: Έξυπνα tips για να σας βοηθήσουν στην καθημερινότητά σας


Με την έλευση των Windows 7, που όπως φαίνεται όλο και πιο πολλοί από εσάς το δοκιμάζετε ήδη, σας παρουσιάζουμε μερικά έξυπνα tips και tweaks για να σας βοηθήσουν στην καθημερινότητά σας.

Βρείτε τα κρυφά διεθνή themes
Όταν τα Windows 7 σας ζητάνε να δηλώσετε την χώρα και τη γλώσσα σας στην εγκατάσταση, εκτός των άλλων τοπικών ρυθμίσεων εγκαθιστούν και ένα σετ από wallpapers και themes. Αν επιλέξετε US για παράδειγμα, θα δείτε themes από τις ΗΠΑ με τοποθεσίες όπως το Maine, το Southwest κλπ.

Όμως υπάρχουν μερικά ακόμα κρυμμένα για άλλες χώρες, όπως η Αυστραλία, η Αγγλία, ο Καναδάς και η Ν. Αφρική. Κανονικά δεν μπορείτε να δείτε αυτά τα themes ή backgrounds αλλά με ένα απλό τρόπο μπορείτε να τα "ξεκλειδώσετε":

Πηγαίνετε στο φάκελο C:\Windows\Globalization\MCT, θα βρείτε τους υποφακέλους MCT-AU, MCT-CA, MCT-GB, MCT-US και MCT-ZA.

Για παράδειγμα θα πάμε στο φάκελο της Ν. Αφρικής (ZA) να και μετά στον υποφάκελο Theme. Εκεί, κάνουμε διπλό κλικ στο theme αρχείο και αυτό ενεργοποιείται.

Ταρακουνήστε τα παράθυρα για να μείνουν μόνα τους!
Αν έχετε πολλά παράθυρα ανοιχτά, η επιφάνεια εργασίας σας γεμίζει από αυτά. Αν για παράδειγμα θέλετε να κρατήσετε ένα ανοιχτό και να κάνετε όλα τα άλλα minimize, με τις προηγούμενες εκδόσεις Windows έπρεπε να τα κάνετε ένα-ένα.

Στα Windows 7 το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κάνετε κλικ και να κρατήσε την title bar του παραθύρου που θέλετε και να το ταρακουνήσετε γρήγορα! Έτσι τα άλλα παράθυρα θα "κρυφτούν" και θα κρατήσετε μόνο αυτό. Για να επιστρέψουν όλα όπως πριν, κουνήστε το παράθυρο ξανά.

Μπορείτε να κάνετε το ίδιο πατώντας το Window key μαζί με το Home, αλλά με το ποντίκι έχει περισσότερη πλάκα

Δείτε μία αναφορά ενεργειακής χρήσης
Έχετε ένα laptop και θέλετε να βελτιώσετε την αυτονομία του; Στα Windows 7 υπάρχει ένα εργαλείο που μπορεί να μελετήσει την κατανάλωση ενέργειας και να σας προτείνει λύσεις για να την βελτιώσετε. Για να το τρέξετε:

1. Ανοίξτε μία γραμμή εντολών ως administrator.

2. Δώστε την εντολή powercfg -energy -output \Folder\Energy_Report.html (το Folder αντιπροσωπεύει το σημείο που θέλετε να αποθηκευτεί το αρχείο)

3. Για ένα λεπτό περίπου, τα Windows 7 θα μελετήσουν την συμπεριφορά του Laptop σας. Μετά θα δημιουργήσουν μία αναφορά στο αρχείο HTML που δώσαμε πιο πριν και μόλις το ανοίξετε θα δείτε τα στοιχεία που συλλέχθηκαν.

Τροποποίηση του UAC
Το User Account Control ήταν σίγουρα το πιο ενοχλητικό security feature των Windows Vista. Στα Windows 7 υπάρχει φυσικά, καθώς αποτελεί σημαντική προσθήκη στην ασφάλεια των χρηστών, αλλά παραμετροποιείται.

Πηγαίνετε στο Control Panel -> User Accounts and Family Safety -> User Accounts -> Change User Account Control settings.
Από εκείνο το σημείο επιλέγετε το επίπεδο που σας ταιριάζει καλύτερα.

Αναζήτηση στο Internet από το Start Menu
Με το Start Menu που παρουσιάστηκε με τα Vista μπορεί κανείς άμεσα να ψάξει στο PC του, αλλά πλέον μπορείτε να ενεργοποιήσετε από εκει να γίνεται και αναζήτηση στο Internet. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

1. Στο Start Menu γράψτε GPEDIT.MSC και πατήστε Enter για να τρέξετε τον Group Policy Editor.

2. Πηγαίνετε στο User Configuration -> Administrative Templates -> Start Menu and Taskbar.

3. Ανοίξτε το "Add Search Internet link to Start Menu" και από το παράθυρο που βγαίνει επιλέξτε Enabled. Πατήστε ΟΚ και κλείστε τον Group Policy Editor.

4. Μετά από αυτό, όταν γράφετε κάτι στην αναζήτηση του Start Menu, θα εμφανίζετε μία επιλογή "Search the Internet". Όταν το πατήσετε, θα ανοίξει ο προεπιλεγμένος browser σας με την default search engine.

Παραμετροποίηση του Shut down button
Αντίθετα με τα Vista, η προεπιλεγμένη λειτουργία του Shut down κουμπιού στο Start menu είναι να κλείνει το PC σας. Αν θέλετε κάτι διαφορετικό, συνεχίζετε στο βελάκι δίπλα του και επιλέγετε την λειτουργία που θέλετε.

Αν θέλετε να το αλλάξετε όμως, μπορείτε απλά κάνοντας δεξί κλικ στο Start button -> Properties -> Start Menu -> Power button action και επιλέγετε τη λειτουργία που θέλετε.

Ανοίξτε Command prompt σε οποιοδήποτε φάκελο
Απλό και λειτουργικό για όσους δουλεύουν μέσω γραμμής εντολών. Απλά πάτε στο φάκελο που θέλετε, πατάτε Shift και δεξί κλικ και εμφανίζεται η επιλογή "Open command window here".

Ρυθμίστε τον φάκελο εκκίνησης του Windows Explorer
Όταν εκτελείτε τον Windows Explorer, ανοίγει πάντα στον φάκελο Libraries. Αν θέλετε να το αλλάξετε ακολουθήστε τα παρακάτω:

1. Δεξί κλικ στο Windows Explorer στην taskbar και μετά δεξί κλικ στο εικονίδιο του Windows Explorer που εμφανίζεται και Properties.

2. Στο πεδίο Target δίνουμε πχ: %windir%\explorer.exe c:\Folder και πατάμε ΟΚ.

Για να ανοίγουν άλλοι ειδικοί φάκελοι, προσθέτετε τα παρακάτω:

Computer: %windir%\explorer.exe ::{20D04FE0-3AEA-1069-A2D8-08002B30309D}
My Documents:%windir%\explorer.exe ::{450D8FBA-AD25-11D0-98A8-0800361B1103}
Network: %windir%\explorer.exe ::{208D2C60-3AEA-1069-A2D7-08002B30309D}
Libraries: %SystemRoot%\explorer.exe

Εμφάνιση όλων των δίσκων στο Computer
Αν έχετε κάποιο Card Reader, ανοίγοντας το Computer δεν θα δείτε όπως στα άλλα Windows όλα τα εικονίδια από το κάθε drive. Αυτό συμβαίνει γιατί τα Windows 7 κρύβουν τα άδεια drives, πράγμα το οποίο ενεργοποιείται εύκολα από Folder Options -> Advanced settings -> και αποεπιλέγετε το "Hide empty drives in the Computer folder."

Τακτοποίηση εικονιδίων στην taskbar
Είναι πολύ εύκολο να αλλάξετε τη θέση των εικονιδίων της taskbar, απλά τα τραβάτε και τα αφήνετε όπου θέλετε. Με την ίδια ευκολία προσθέτετε ένα νέο shortcut στην μπάρα ή διαγράφετε απλά αφήνοντας το ποντίκι επάνω του και πατώντας το πλήκτρο Delete.

Δείτε τα taskbars thumbnails χωρίς το ποντίκι
Αν είστε οπαδός του πληκτρολογίου, μπορείτε εύκολα να δείτε τα previews των παραθύρων πατώντας το Windows key με το T. Πατήστε το ξανά για να πάτε στο διπλανό παράθυρο.

Εκτέλεση εφαρμογών από την taskbar χωρίς το ποντίκι
Για να τρέξετε την εφαρμογή που είναι στην πρώτη θέση της taskbar, πατήστε το Windows key + 1, 2 για το δεύτερο κ.ο.κ.

Τρέξτε πολλαπλές φορές εφαρμογές από την taskbar
Επειδή το shortcut της taskbar γίνεται και tab για το παράθυρο, για να ανοίξετε ξανά την εφαρμογή πατήστε Shift και κάνε κλικ στο εικονίδιο.

Ενεργοποιήστε την Quick Launch bar
Για να δείτε την κλασική Quick Launch bar, κάντε δεξί κλικ στην taskbar και επιλέξτε Toolbars --> New Toolbar.

Θα ερωτηθείτε για το ποιος είναι φάκελος που θα "βλέπει" η νέα toolbar, οπότε στο πεδίο Folder δίνετε:
%userprofile%\AppData\Roaming\Microsoft\Internet Explorer\Quick Launch και πατάτε Select Folder

Θα δείτε ότι προστέθηκε η νέα toolbar στο δεξί μέρος της taskbar, αλλά ακόμα δεν μοιάζει με την παλιά.

Έτσι, κάνετε δεξί κλικ και αποεπιλέγετε το "Lock the taskbar." Τώρα κάνετε πάλι δεξί κλικ και αποεπιλέγετε το Show Text και το Show Title.

Μετά της δίνετε το μέγεθος που θέλετε και είναι έτοιμη.

ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About mario1985

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου