Αυτό είναι το πιο αηδιαστικό έντομο σε όλο τον κόσμο




Αν σας αηδιάζουν ή σας φοβίζουν τα έντομα τότε το συγκεκριμένο δεν θα θέλατε να το δείτε ούτε ζωγραφιστό μιας και δικαιωματικά κατέχει τον τίτλο του πιο αηδιαστικού εντόμου στον κόσμο.

Το πιό «αηδιατικό» έντομο στον πλανήτη φωτογράφισε ο φωτογράφος Hock Ping Guek από τη Μαλαισία. Το θέαμα είναι όντως αποτροπιαστικό μιας και πρόκειται για έντομο που κουβαλάει πάνω του άλλα νεκρά έντομα. Συγκεκριμένα, είναι το έντομο – δολοφόνος, το οποίο χρησιμοποιεί νεκρά μυρμήγκια για να προστατευτεί από τους εχθρούς του. Στη φωτογραφία το έντομο φαίνεται να κουβαλά τουλάχιστον 20 μυρμήγκια στην πλάτη του, κάτι που σύμφωνα με τους επιστήμονες προκαλεί σύγχυση στους θηρευτές, όπως τις αράχνες.



Τα έντομα δολοφόνοι σκοτώνουν τα θύματά τους με φρικτό τρόπο. Αρχικά τα δαγκώνουν απελευθερώνοντας στον οργανισμό τους ένα ένζυμο, ενώ στη συνέχεια «ρουφούν» το εσωτερικό τους.



Παρά την τρομερή φήμη τους πάντως, τα έντομα αυτά είναι πάρα πολύ μικρά και δεν ξεπερνούν σε μήκος το ένα εκατοστό.

ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About mario1985

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου