Εξάντας: Κλέβοντας απ’ τους φτωχούς


Πρόκειται για ένα σημαντικό ντοκιμαντέρ από τον περίφημο Εξάντα, που δείχνει τα παιχνίδια της “βιομηχανικής” αλιείας που διεξάγεται με πειρατικό τρόπο στα ανοιχτά της δυτικής Αφρικής.

Διαδραματίζεται όλη η δραστηριότητα των παράνομων πειρατικών αλιευτικών που ψαρεύουν πειρατικά και καταστρέψουν τον υποθαλάσσιο διατροφικό πλούτο των ανθρώπων της Αφρικής. Οι άνθρωποι εκείνοι ζουν αποκλειστικά και μόνο από την αλιεία. Τα πειρατικά αυτά εμπορεύματα μεταβιβάζονται σε νόμιμα αλιευτικά Ευρωπαϊκών κρατών και της Ασίας. Έτσι λοιπόν, ψάρια που θα μπορούσαν μοιραία να σώσουν ανθρώπους από την πείνα τελικά καταλήγουν στο πιάτο μας.

Είναι το κατάλληλο ντοκιμαντέρ για να καταλάβουμε τον κύκλο που κάνει ένα προϊόν για να φτάσει τελικά σε εμάς και να το φάμε αμέριμνοι. Το χαρακτηριστικότερο αφιέρωμα, μια αδικία σε όλο της το μεγαλείο. Δείτε το και καλή προβολή.







ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About mario1985

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου