Σε αρμαγεδδών ραδιενέργειας εξελίσσεται η Φουκουσίμα


H εταιρεία που διαχειριζόταν το εργοστάσιο της Φουκουσίμα, TEPCO ανακοίνωσε ότι κατά τη διάρκεια της πυρηνικής καταστροφής το Μαϊο του 2011 η διαρροή ραδιενέργειας από το τρεις αντιδραστήρες του εργοστασίου Fukushima Daiichi υπολογίζεται περίπου στα 900.000 terabecquerels.

Oπως αναφέρεται στη New York Times είναι δύσκολο να εκτιμηθούν οι επιπτώσεις στην υγεία του πληθυσμού από τη διαρροή ραδιενέργειας. Σημειώνεται ότι αν και οι περισσότεροι άνθρωποι που ζούσαν κοντά στο εργοστάσιο, εγκατέλειψαν τα σπίτια τους, ωστόσο μεγάλο μέρος του πληθυσμού της περιοχής συνεχίζει να διαμένει σε περιοχές που καταγράφονται υψηλότερα του κανονικού επίπεδα ραδιενέργειας.

Η TEPCO σημείωσε ότι αρχικά δεν ήταν σε θέση να μετρήσει τη διαρροή ραδιενέργειας καθώς οι αισθητήρες που είχαν τοποθετηθεί κοντά στο εργοστάσιο καταστράφηκαν. «Αν αυτές οι πληροφορίες, που έχουμε σήμερα, ήταν διαθέσιμες εκείνη την περίοδο θα της χρησιμοποιούσαμε στο πλαίσιο του σχεδίου εκκένωσης», σημειώνει ο εκπρόσωπος της TEPCO, Junichi Matsumoto. Σύμφωνα με την έκθεση της εταιρείας το 99% της ακτινοβολίας διέρρευσε κατά τη διάρκεια των τριών πρώτων εβδομάδων μετά την καταστροφή στο πυρηνικό εργοστάσιο.

Οι τελευταίες πληροφορίες εντείνουν τις ανησυχίες αρκετών Ιαπώνων που εκτιμούν ότι οι αρχές και η εταιρεία δεν είπαν ποτέ την αλήθεια για την έκταση της καταστροφής και το κίνδυνο που προκλήθηκε.



Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου