Φυσικό Μαλακτικό Πλυντηρίου

Το μαλακτικό μας περιέχει μόνο λευκό ξύδι ή μηλοξύδο, λίγο νεράκι για αραίωση και προαιρετικά μερικές σταγόνες φυσικού αιθέριου ελαίου. 

Δύο λόγια για τα λευκό ξύδι, αν και λίγο πολύ όλοι γνωρίζουμε τις ιδιότητές του. Απολυμαίνει, καθαρίζει και εξαφανίζει τις δυσάρεστες οσμές. Δίνει λάμψη στα γυάλινα, ζωντανεύει τα χρώματα και μαλακώνει τα ρούχα.

Αφαιρεί τα άλατα, δύσκολες βρωμιές και όταν αντιδρά με σόδα δημιουργεί φυσαλίδες και επιταχύνεται ο καθαρισμός (αυτός ο συνδυασμός χρησιμοποιείται ως γενικό καθαριστικό και καθαριστικό μπάνιου-αναλυτικά σε άλλη ανάρτηση). Ως μαλακτικό το θέλουμε και για ένα επιπλέον λόγο: Να εξαφανίσει τα πιθανά υπολείμματα σόδας που τυχόν έμειναν στις ίνες των ρούχων από το φυσικό μας απορρυπαντικό.


Συνταγή για ένα λίτρο
• Μηλόξυδο ή Λευκό ξύδι 250ml
• Νερό 750ml
• 15 σταγόνες Φυσικό Αιθέριο Έλαιο επιλογής
• Περίπου 40ml σε κάθε πλύση

Αυτή είναι μια οικονομική συνταγή που κάνει την δουλειά της. Δοκιμάστε να αυξομειώστε την δόση του ξυδιού αν έχετε ιδιαίτερες απαιτήσεις (και ενημερώστε μας για τα αποτελέσματα αν δεν σας κάνει κόπο). Αν είστε του αρώματος τότε ρίξτε μερικές σταγόνες από τα παρακάτω αιθέρια: Λεβάντα, Λεμόνι, Πορτοκάλι, Θυμάρι, Γκρέϊπφρουτ, Μέντα, Τριαντάφυλλο, Γιασεμί κλπ.

Επειδή τα αιθέρια δεν είναι υδατοδιαλυτά, αν τα βάλετε πρέπει να ανακινείται καλά το μαλακτικό σας πριν από κάθε χρήση. Να αναφέρω τέλος ότι ο συνδυασμός απορρυπαντικού και μαλακτικού που σας προτείνουμε θα αρέσει και στο πλυντήριό σας. Θα φύγουν οι μαυρίλες, θα εξαφανιστούν τα άλατα και η πιθανή δυσοσμία. Αν το κάνετε και ένα ντουζάκι (άδειο-χωρίς ρούχα) με λίγη σόδα στη θήκη της σκόνης και λίγο μηλόξυδο στη θήκη του μαλακτικού σε ένα ζεστό πρόγραμμα, θα ξαναγεννηθεί. Θα γίνει καινούργιο και θα ζήσει για πολλά χρονάκια ακόμα (και το χρειαζόμαστε!)

Tips: Θα πρότεινα, αντί για νερό στην συνταγή να βάλετε ένα δυνατό “τσάι” από το αγαπημένό σας βότανο. Ας πούμε, ένα δυνατούτσικο έγχυμα λεβάντας. Θα μοσχοβολάει και χωρίς αιθέριο έλαιο.

ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About mario1985

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!