Στο σφυρί σκελετός τυραννόσαυρου


Ένας σχεδόν άθικτος σκελετός τυραννόσαυρου πουλήθηκε την Κυριακή 1,05 εκατομμύρια δολάρια σε δημοπρασία στη Νέα Υόρκη, παρά τις αντιδράσεις της κυβέρνησης της Μογγολίας για το αν έχει αποκτηθεί με νόμιμο τρόπο.

Ο σκελετός του τυραννόσαυρου bataar, ενός μικρότερου σε μέγεθος Ασιάτη «εξαδέλφου» του τυραννόσαυρου Rex, έχει ύψος 2,4 μέτρα και μήκος 7,3 μέτρα, σύμφωνα με τον οίκο Heritage Auctions, που διοργάνωσε τη δημοπρασία στη Νέα Υόρκη. Ανακαλύφθηκε στην έρημο Γκόμπι, που βρίσκεται μεταξύ της βόρειας Κίνας και της νότιας Μογγολίας, και όπως λέει ο πρόεδρος του οίκου Γκρεγκ Ρόχαν δεν γνωρίζει σε ποιά από τις δύο χώρες βρέθηκε.

Ο κορμός του σκελετού είναι κατά 75% ολόκληρος και το κεφάλι κατά 80%, λέει ο Ντέιβιντ Χέρσκοβιτς, διευθυντής του τμήματος φυσικής ιστορίας του οίκου και εξηγεί ότι οι περισσότεροι σκελετοί δεινοσαύρων που εκτίθενται σε μουσεία είναι κατά 50% ή λιγότερο άθικτοι, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Ο οίκος αρνήθηκε να αποκαλύψει την ταυτότητα του αγοραστή, που έκανε την προσφορά τηλεφωνικώς. Ωστόσο, η πώληση θα ολοκληρωθεί όταν επιλυθεί η δικαστική διαμάχη που ξεκίνησε από την κυβέρνηση της Μογγολίας την περασμένη εβδομάδα. Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, περιφερειακό δικαστήριο του Ντάλας εξέδωσε προσωρινή διαταγή ασφαλιστικών μέτρων κατά της Heritage, που εδρεύει εκεί, ύστερα από την προσφυγή της κυβέρνησης της Μογγολίας.


Share on Google Plus

About Fotis_gate13

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου