Google Knowledge Graph, μόλις έμαθες τι ήθελες να ψάξεις



Το Google Knowledge Graph είναι επιτέλους εδώ και σύντομα θα αλλάξει τον κόσμο όπως τον ξέρουμε αφού θα βοηθήσει στην μετατροπή πληροφοριών σε προσωπική εμπειρία εύρεσης απαντήσεων. Αυτό που δημιούργησε το Google και μοιράζεται πλέον με εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο είναι η δυνατότητα του Knowledge Graph να γνωρίζει κάτι περισσότερο για το κείμενο της αναζήτησης πέρα από την πληροφορία ότι πρόκειται για αλληλουχία γραμμάτων.

Για παράδειγμα το Google ξέρει πλέον ότι το λιοντάρι είναι ζώο και μάλιστα συγκεκριμένο είδος ζώου. Στην αναζήτηση για την λέξη “λιοντάρι” το Knowledge Graph μπορεί να προσφέρει πλέον πληροφορίες σχετικά με το είδους του ζώου και την διάρκεια ζωής του, συγγενικά ζώα και επιπλέον στοιχεία που ο χρήστης δεν είχε καν σκεφτεί ότι υπάρχουν διαθέσιμα.

Το Knowledge Graph γνωρίζει πλέον όχι μόνο τι σημαίνει η λέξη “ζωή” αλλά μπορεί να διαχωρίσει και να προσφέρει καλύτερα αποτελέσματα για την ζωή ως έννοια ή την Ζωή ως όνομα. Καταλαβαίνεται την διαφορά μεταξύ των δύο λέξεων και κατανοεί τις πιθανές συνδέσεις που μπορεί να υπάρχουν μεταξύ ζωή, επιστημονικών συγγραμμάτων, της Ζωής και του Γιάννη.

Περισσότερα, καλύτερα και πιο κοντά στις ανάγκες του χρήστη αποτελέσματα ακόμα και αν ο χρήστης δεν έψαξε ακριβώς για αυτό. Στην περίπτωση που το ερώτημα της αναζήτησης έχει τεθεί ήδη, το Google γνωρίζει πλέον την απάντηση πριν ακόμα γίνει η ερώτηση από τον επόμενο χρήστη.

Το Knowledge Graph θα οδηγήσει το Google ένα βήμα μπροστά στην αναζήτηση και φυσικά στην δημιουργία προγραμμάτων και agents που θα τρέχουν ήσυχα στο background του PC ή του Android κινητού, έτοιμα να προσφέρουν υπηρεσίες και πληροφορίες ακόμα και για τις σκέψεις των χρηστών. Η αρχή έγινε ήδη και είναι διαθέσιμη στα χέρια εκατομμυρίων.


ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About mario1985

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου