Nέο Υλικό Μπορεί Να Φέρει Επανάσταση Στα Ηλεκτρονικά


Μια ομάδα στο Πανεπιστήμιο του Exeter λέει πως ανακάλυψε το πιο διάφανο, ελαφρύ και έυκαμπτο υλικό που είναι καλός αγωγός του ηλεκτρισμού.

Με το όνομα GraphExeter είναι ιδανικό για ηλεκτρονικές συσκευές που κουβαλάμε, όπως ρούχα που περιέχουν υπολογιστές, τηλέφωνα και MP3 , αλλά θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και σε 'έξυπνους καθρέφτες ή παράθυρα, με διαδραστικές λειτουργίες από υπολογιστή. Επειδή το υλικό είναι επίσης διάφανο σε ευρύ φάσμα του φωτός, θα μπορούσε να βλετιώσει την αποτελεσματικότητα των ηλιακών πάνελ περισσότερο από 30%.

Το GraphExeter θα μπορούσε να φέρει επενάσταση στην βιομηχανία των ηλεκτρονικών. Ξεπερνάρι κάθε διάφανο αγωγό ηλεκτρισμού που βασίζεται σε άνθρακα και χρησιμοποιείται σεηλεκτρονικά και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε ποικίλες εφαρμογές, από ηλιακά πάνελ σε 'έξυπνα πουκάμισα'. Οι ερευνητές λένε πως "είμαστε ενθουσιασμένοι με την προοπτική αυτού του υλικού και ανυπομονούμε να βρούμε που θα οδηγήσει την βιομηχανία των ηλεκτρονικών στο μέλλον."

Σήμερα, το indium tin oxide (ITO) είναι το κύριο αγώγιμο υλικό που χρησιμοποείται στα ηλεκτρονικά. Αλλά γίνεται όλο και πιο ακριβό και αναμένεται να εξαντληθεί το 2017. Προερχόμενο από το γραγένιο, το GraphExeter είναι πιο εύκαμπτο από το ITO και είναι το πρώτο αληθινά ενναλακτικό διαθέσιμο υλίκό.

Για να το δημιουργήσουν η ομάδα των ερευνητών έβαλε μόρια χλωριδίου του σιδήρου ανάμεσα στα φύλλα γραφενίου. Το χλωρίδιο σιδήρου βελτιώνει την ηλεκτρική αγωγιμότητα του γραφενίου, χωρίς να επηρεάζει την διαφάνεια του υλικού. Η ερευνητική ομάδα αναπτύσει τώρα μια έκδοση σε σπρέι, που θα μπορεί να εφαρμόζεται απευθείας σε ίνες, καθρέφτες και πaράθυρα.

ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About mario1985

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου