Πώς λειτουργεί ένας τρισδιάστατος εκτυπωτής;

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι σε λίγα χρόνια δεν θα αγοράζουμε πολλά από τα αντικείμενα καθημερινής χρήσης. Αντιθέτως θα κάνουμε download το σχετικό αρχείο και θα τα τυπώνουμε σε τρισδιάστατους εκτυπωτές. Απ' ό,τι φαίνεται λοιπόν, μάλλον έχουν δίκιο!

Οι τρισδιάστατοι εκτυπωτές αποτελούν αναμφισβήτητα το μέλλον της τεχνολογίας και αναμένεται να δούμε αρκετά νέα «θαύματα» στο κοντινό μέλλον. Και μόνο το γεγονός ότι μέσα σε λίγα λεπτά μπορούμε να έχουμε διάφορα αντικείμενα, όπως εργαλεία και παιχνίδια, σίγουρα προκαλεί εντύπωση.

Στη θεωρία είναι εντυπωσιακή η τεχνολογία των 3D εκτυπωτών, ωστόσο ακόμα μεγαλύτερη εντύπωση προκαλεί το παρακάτω βίντεο, το οποίο παρουσιάζει λεπτομερώς τη λειτουργία ενός 3D εκτυπωτή.

Συγκεκριμένα, στο βίντεο θα παρακολουθήσουμε την «εκτύπωση» μιας πλαστικής φιγούρας του αγαπημένου μας Yoda από τις ταινίες Star Wars. Το βίντεο ανήκει στον χρήστη BusyBotz του YouTube, ο οποίος χρησιμοποίησε έναν 3D εκτυπωτή αξίας 1.000 ευρώ.

Απολαύστε…

ΠΗΓΗ 
Share on Google Plus

About iordanis

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου