Διέσχισε τον Νιαγάρα πάνω σε τεντωμένο σκοινί!

Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε την Παρασκευή η προσπάθεια του διάσημου ακροβάτη, Nik Wallenda, να περάσει πάνω από τους καταρράκτες του Νιαγάρα, βαδίζοντας πάνω σε τεντωμένο σκοινί.

Κρατώντας μια μπάρα στα χέρια βάδισε πάνω σε ένα ατσαλένιο σύρμα διαμέτρου 5 εκατοστών, που είχε τεντωθεί σε ύψος μεγαλύτερο των 50 μέτρων πάνω από τους καταρράκτες του Νιαγάρα.

Η διάβαση κράτησε λίγο περισσότερο από 25 λεπτά. Ο Wallenda χρειάστηκε να βαδίζει σε συνθήκες τροπικής καταιγίδας, συνεχώς τον φυσούσε άνεμος ταχύτητας περίπου 20 χλμ. Κατά τη διάρκεια της 550 μέτρων διαδρομής προστατευόταν από ελικόπτερο και μια ομάδα δυτών.

Σε δηλώσεις του ανέφερε ότι τα κατάφερε με πολλή προσευχή, αυτοσυγκέντρωση αλλά και προπόνηση. ''Ελπίζω να αποτελέσω έμπνευση για όλους τους ανθρώπους μέσω της πραγματοποίησης του ονείρου μου'' δηλώνει ο ίδιος χαρακτηριστικά.

Αντίστοιχο πέρασμα και στο Γκραν Κάνιον

Το χειρότερο σημείο ήταν, όπως λέει, οι στιγμές που ήταν ανεβασμένος στην ειδική πλατφόρμα και περίμενε τα τηλεοπτικά συνεργεία να ετοιμαστούν για να ξεκινήσει. ''Ήταν 10 βασανιστικά λεπτά. Τα πόδια μου άρχισαν να πέφτουν σε ύπνο και να σφίγγονται'', είπε.

Δήλωσε επίσης ότι έχει ήδη εξασφαλίσει τις απαραίτητες άδειες για να επιχειρήσει κάτι αντίστοιχο στο Γκραν Κάνιον.Το γεγονός καλύφθηκε από τηλεοπτικά δίκτυα και το παρακολούθησαν 125.000 άνθρωποι στην καναδική πλευρά των καταρρακτών και περίπου 4.000 στην αμερικανική.

Ο Nik είναι το έβδομης γενιάς μέλος των φημισμένων ''Flying Wallendas'' . Έχουν υπάρξει κι άλλοι σχοινοβάτες που διέσχισαν το σημείο αλλά ποτέ κανείς τόσο κοντά στους καταρράκτες και κανένας μετά το 1986.










Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου