Τα υποβρύχια «διαβολάκια της σκοτεινιάς»!

perierga.gr - Τα υποβρύχια "διαβολάκια της σκοτεινιάς"!
Ο Aμερικανός φωτογράφος Χάουαρντ Χολ, που ασχολείται κυρίως με την καταγραφή εικόνων του υδάτινου κόσμου, τράβηξε καταπληκτικές φωτογραφίες του σπάνιου θαλάσσιου ιγκουάνα.

Πρόκειται για ένα είδος σαύρας (Amblyrhynchus cristatus) που ζει αποκλειστικά στα νησιά Γκαλαπάγκος και έχει την ικανότητα να βουτάει σε βάθη μέχρι και 15 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. Μπορεί, μάλιστα, να παραμένει κάτω από το νερό για περίπου 30 λεπτά.



Το θαλάσσιο ιγκουάνα έχει μήκος περίπου ένα μέτρο και έντονο σκούρο χρώμα, ενώ τρέφεται κυρίως με φύκη. Είναι το μόνο είδος σαύρας που έχει «κολυμβητικές» ικανότητες, καθώς μετακινείται με ιδιαίτερη άνεση στο νερό, ενώ στην ξηρά κινείται κάπως ατσούμπαλα.



Τα θαλάσσια ιγκουάνα όταν δεν βρίσκονται στο νερό συγκεντρώνονται στις μεγάλες μαύρες ηφαιστειακές πέτρες που υπάρχουν στα νησιά Γκαλαπάγκος, δημιουργώντας ένα απόκοσμο θέαμα.



Χαρακτηριστική είναι η περιγραφή του Δαρβίνου όταν συνάντησε για πρώτη φορά τα θαλάσσια ιγκουάνα. «Στις μαύρες ηφαιστειακές πέτρες στην παραλία συχνάζουν μεγάλες αηδιαστικές και άχαρες σαύρες…



Είναι τόσο μαύρες όσο οι πορώδεις πέτρες πάνω στις οποίες σέρνονται και ψάχνουν την λεία τους στη θάλασσα. Είναι πραγματικά αποκρουστικές στην όψη. Τις ονομάζω «διαβολάκια της σκοτεινιάς»!»…




Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου