Τελικά για ποιους είναι το Linux; Είναι όντως για όλους;

Τελικά για ποιους είναι το Linux;....Είχα εδώ και καιρό στο μυαλό μου να δημοσιεύσω μια ανάρτηση αναπτύσσοντας σύντομα την άποψή μου, με βάση την δική μου εμπειρία πάνω στους υπολογιστές και όχι διάφορες "θεωρίες" που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο....

Παρατηρώντας εδώ και μερικά χρόνια, διάφορες απόψεις και κριτικές για τα λειτουργικά και έχοντας και την δική μου εμπειρία πάνω σε Windows και Linux, κατάλαβα πως δεν υπάρχει τέλειο λειτουργικό. Το κάθε ένα έχει τα προτερήματα αλλά και τα ελαττώματά του. Όταν μιλάμε, για άλλα λειτουργικά, πλην των Windows, γεννιούνται ταυτόχρονα και κάποια ερωτήματα:


1.Ποια είναι τα υπέρ του ενός λειτουργικού σε σχέση με το άλλο;
2.Τι λειτουργικό αξίζει να βάλω στον υπολογιστή μου;
3.Το Linux είναι μόνο για ιδιοφυείς και προχωρημένους users;
4.Μου είπαν τα  Mac είναι ακριβά αλλά είναι τα καλύτερα, αξίζει να πάρω;

Αυτά τα ερωτήματα και άλλα τόσα, θα τα απαντήσει μετά από δοκιμές ο κάθε user μόνος του!!! Πολλοί είναι αυτοί που χρησιμοποιούν Windows για χρόνια και κάποια στιγμή αρχίζουν να "ψάχνονται" και με Linux, MacOs, BSD κτλ Επίσης πολλοί είναι αυτοί που δοκιμάζουν άλλες διανομές και επιστρέφουν στα Windows, ή προσπαθούν να πουλήσουν το Mac τους μετά από 2-3 μήνες κάπου αλλού, επειδή δεν μπόρεσαν να το συνηθίσουν.

Για όσους σκέφτονται να δοκιμάσουν μια διανομή Linux, έχω να πω πως τους το συνιστώ ανεπιφύλακτα! ΑΛΛΑ!!! Εάν νομίζουν ότι το Linux είναι Windows τότε καλύτερα ας μην το επιχειρήσουν. Τα πράγματα στο Linux λειτουργούν διαφορετικά από τα Windows. Για να έρθει ένας user στο "κόσμο του Linux" θα πρέπει να έχει ΥΠΟΜΟΝΗ και ΟΡΕΞΗ. Δεν χρειάζεται να είναι ιδιοφυΐα ούτε hacker! Μέσα από το Linux μπορεί κάποιος να μάθει χωρίς καν να το αντιληφθεί το πως λειτουργούν ορισμένα πράγματα στον υπολογιστή του. Να γνωρίσει κόσμο μέσα από τις διάφορες κοινότητες κάθε διανομής (πχ linuxmint.gr) και να ανταλλάξει γνώσεις και εμπειρίες ή απλώς να αντλήσει γνώσεις και να λύνει εύκολα και γρήγορα τα προβλήματα που μπορούν να  παρουσιαστούν στο λειτουργικό του.

Υπάρχουν βέβαια ορισμένοι αυτοαποκαλούμενοι hackers που βάζουν μια διανομή Linux (πχ backtrack) χωρίς να έχουν κυριολεκτικά ιδέα, όχι μόνο από Linux αλλά και γενικά από υπολογιστές, μόνο και μόνο για να σπάσουν το ασύρματο δίκτυο του γείτονα... Θα ήθελα πολύ να δω όλους αυτούς τι θα έκαναν με το backtrack αν δεν μπορούσαν να βρουν οδηγίες στο youtube και σε forums. Το πολύ πολύ να περνούσαν την ώρα τους παίζοντας κάποιο game!

Κλείνοντας λοιπόν θα πω, πως το Linux ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ για όλους, είναι για όσους έχουν όρεξη να μάθουν και δυο-τρία πραγματάκια αρκεί να έχουν και λίγο υπομονή! Όμως δεν θα το συνιστούσα σε μουσικούς και φωτογράφους ασχέτως που τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει άλματα σε αυτούς τους τομείς. Θα άξιζε όμως να δοκιμάσουν κάποιες διανομές.
Share on Google Plus

About mario1985

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου