Οι πιο σκληρές αθλητικές δοκιμασίες στον κόσμο!


Όταν ο αθλητισμός γίνεται αντίξοος και επικίνδυνος. Ας δούμε τις 8 σκληρότερες αθλητικές δοκιμασίες στον κόσμο.


Yukon Arctic Ultra

Μιλάμε για έναν καινούργιο και ασυνήθιστο ‘δρόμο’ 700 χιλιομέτρων, έναν αγώνα στον Αρκτικό κύκλο. Χιόνι, θερμοκρασίες με μέσω όρο μείον 20 βαθμούς Κελσίου, φαγητό εκτάκτου ανάγκης που φτάνει για 48 ώρες. Το χρονικό περιθώριο είναι 13 μέρες. Απολαύστε ελεύθερα…


O Μαραθώνιος της Άμμου στο Μαρόκο

Ένας αγώνας την ημέρα για έξι συνεχείς ημέρες. Κατά μήκος της ερήμου. Κουβαλώντας όλο τον εξοπλισμό στην πλάτη -σκηνή, υπνόσακο, φαγητό.


Αγώνας Κωπηλασίας στον Ατλαντικό

Aπό τις Κανάριες Νήσους μέχρι τις Δυτικές Ινδίες. Χρειάζεται περίπου από 40 μέχρι 90 ημέρες για να τερματίσεις και μετράει μία τεράστια απόσταση 4.830 χιλιομέτρων.


Tough Guy Challenge

Η διαδρομή είναι μόλις 16 χιλιόμετρα σε μήκος. Ορισμένα highlights αυτού του χαριτωμένου αγώνα περιλαμβάνουν: ένα αλα στυλ Βιετνάμ σύρσιμο σε τούνελ, μόνο που ορισμένα τούνελ καταλήγουν σε… βασικά… τίποτα, παρά μόνο έναν τοίχο, ή το τρέξιμο ανάμεσα σ’ ένα σετ από λάστιχα τα οποία καίγονται.


Μαραθώνιος Barkley

Είναι 100 μίλια, που είναι αρκετά μεγάλη απόσταση, αλλά κάπως τα καταφέρνεις. Το ζόρι είναι τα 18 χιλιόμετρα ανάβασης που πρέπει να κάνεις. Και δεν υπάρχουν μονοπάτια. Επιλέγεις το δικό σου, που είναι συνήθως καλυμμένο από ορισμένα από τα πιο ενοχλητικά πλάσματα της φύσης -βατόμουρα, αγκάθια, δέντρα που έχουν πέσει, ενώ πολύ συχνά, βρέχει κιόλας. Η κούρσα έχει χρονικό όριο 60 ωρών, κάτι που την κάνει ακόμα πιο απάνθρωπη, μιας και το ρεκόρ είναι λίγο πάνω από τις 55.


The Simpson Desert Bike Challenge

590 χιλιομέτρων, ποδηλατικός αγώνας κατά μήκος ενός απόμερου μέρους της Αυστραλίας που αποτελείται κυρίως από άμμο και πέτρες. Η ζέστη είναι αφόρητη με τη μοναδική μορφή παρηγοριάς να έρχεται από τις σποραδικές μπόρες βροχής, που μετατρέπουν το έδαφος σε βούρκο. Και πρέπει να έχεις το νου σου να ολοκληρώσεις τον αγώνα σε κάτω από 40 ώρες εάν δεν θέλεις να χάσεις τη ζωή σου από καμία αράχνη ‘μαύρη χήρα’ ή κάποιο θανατηφόρο σκορπιό.


The Norseman Xtreme Triathlon

Κάτι σαν αγώνας τριάθλου Ironman αλλά για Βίκινγκς, με κάποια ακόμα ζόρικα bonus έτσι για να το σιγουρέψουμε…Έχει περίπου απόσταση 225 χιλιομέτρων, όμως μπορείς να απολαύσεις πράγματα όπως το να κολυμπήσεις σε νερά που η μέγιστη θερμοκρασία τους φτάνει τους 17 βαθμούς Η τελευταία διαδρομή σας βάζει να τρέξετε ανηφορικά σ’ ένα βουνό χωρίς ίχνος από μονοπάτι, δηλαδή θα ‘σκαλίζετε’ βράχους για 17 ολόκληρα χιλιόμετρα.


The Badwater Ultramarathon

Είναι ευρέως αναγνωρισμένος ως ο σκληρότερος μαραθώνιος στον κόσμο. Ο αγώνας έχει απόσταση 217 χιλιόμετρα, φτάνει σε υψόμετρο πάνω από τα 2.500 μέτρα και πραγματοποιείται σε τρομακτικές θερμοκρασίες που ξεπερνούν τους 40 βαθμούς. Α, και γίνεται στην περίφημη Death Valley, στην Αμερική. Το ξέρετε το μέρος. Είναι εκεί που μπορείς να βράσεις αυγό επάνω σ’ ένα βράχο. Λέξεις όπως ‘πόνος’ και ‘υποφέρω’ σε κυκλώνουν με μεγάλη γενναιοδωρία.



Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου