Ηφαίστειο προς εξερεύνηση στην Ιρλανδία


Ήταν πριν από 4.000 χρόνια όταν κύλησε για τελευταία φορά η λάβα στο ηφαίστειο Thrihnukagigur της Ιρλανδίας. Κι ενώ σε άλλα ηφαίστεια που παραμένουν ανενεργά η λάβα έχει κλείσει όλες τις διόδους πρόσβασης, δεν ισχύει το ίδιο και για το συγκεκριμένο. 

Γι' αυτό άλλωστε οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα όχι μόνο να το φωτογραφίσουν εξωτερικά και να περπατήσουν πάνω του, αλλά και να περιπλανηθούν στο εσωτερικό του θαυμάζοντας το μεγαλείο αυτό της φύσης.

Το Thrihnukagigur ανακαλύφθηκε το 1974, ενώ η χαρτογράφησή του ολοκληρώθηκε μόλις το 1991.

Ο πρώτος που το επισκέφθηκε ήταν ο σπηλαιολόγος Arni Stefánsson, ο οποίος μάλιστα δήλωσε «απογοητευμένος από το θέαμα» στην αρχή, για να αλλάξει όμως άποψη στην πορεία μετά τις αλλεπάλληλες καταβάσεις του σε βάθος 120 μέτρων.

«Βρήκα έναν άλλο κόσμο, πιο άγριο και ψυχρό. Καμία σχέση με το καυτό περιβάλλον ενός ενεργού ηφαιστείου. Διαφορετική ομορφιά, ασυνήθιστη», είναι τα λόγια με τα οποία περιγράφει την εμπειρία του.











Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου