Αρχαία αγάλματα του Βούδα βρέθηκαν στη Κίνα στο Δρόμο του Μεταξιού


Μεγάλος αριθμός αγαλμάτων του Βούδα ανακαλύφθηκαν σε ιστορική περιοχή στα βορειοδυτικά της Κίνας. Ο αρχαιολογικός χώρος όπου και βρέθηκαν είναι στην επαρχία Gansu, περιοχή που βρίσκεται παράλληλα με τον αρχαίο Δρόμο του Μεταξιού.

Οι ειδικοί λένε ότι αυτή η ανασκαφή θα μπορούσε να ρίξει νέο φως στον Βουδισμό κατά την περίοδο της δυναστείας Song, περίπου πριν από 700 με 1000 χρόνια. Αυτά τα βουδιστικά αγάλματα παρέμεναν θαμμένα για χιλιάδες χρόνια.

Τα αγάλματα βρέθηκαν στην περιοχή Jingchuan County στην επαρχία Gansu, ακριβώς δίπλα από τον αρχαίο Δρόμο του Μεταξιού. Περισσότερα από 240 από αυτά βρέθηκαν σε κελάρι. Τα αγάλματα χρονολογούνται σε διάφορες δυναστείες της αρχαίας Κίνας, καλύπτοντας χρονικό διάστημα 600 περίπου ετών. Το παλαιότερο από αυτά κατασκευάστηκε την περίοδο των Βόρειων δυναστειών, πριν από 1500 χρόνια περίπου.

Ωστόσο οι αρχαιολόγοι εκτιμούν ότι τα αγάλματα θάφτηκαν εκατοντάδες χρόνια αργότερα, κατά την περίοδο της δυναστείας Song, η οποία διήρκεσε από το 960 μ.Χ. μέχρι το 1279. Σχεδόν όλα τα αγάλματα είναι σπασμένα.

Ο αρχαιολόγος Zhang Junmin δήλωσε: «Πρόκειται για μια βουδιστική σύμβαση. Όταν τα αγάλματα του Βούδα ήταν σπασμένα, οι μοναχοί τα έθαβαν όλα μαζί, αντί απλώς να τα πετάξουν».Τα περισσότερα από τα αγάλματα έχουν μεταφερθεί στο μουσείο της περιοχής. Οι αρχαιολόγοι έχουν καταφθάσει στην περιοχή για να εξετάσουν τα ευρήματα.

Ο αρχαιολόγος Wenbin Wei δηλώνει: «Αυτά τα αγάλματα είναι ανεκτίμητα. Κοιτάξτε αυτό, το περίγραμμα είναι πολύ ομαλό και όμορφο. Τέτοιες γλυπτικές δεξιότητες θα μπορούσαν να χρονολογούνται από την περίοδο των Βόρειων δυναστειών. Η ανασκαφή θα μπορούσε να ρίξει φως σχετικά με την ανάπτυξη του Βουδισμού στην αρχαία Κίνα».

Η περιοχή Jingchuan County ήταν ένα στρατιωτικό φρούριο στην αρχαιότητα. Ήταν επίσης ένα από τα κέντρα του Βουδισμού στη βορειοδυτική Κίνα, το οποίο άκμασε ιδιαίτερα στην Κίνα κατά τη διάρκεια της δυναστείας των Tang.



ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου