Η Premier League διψά για αλκοόλ


Στον κόσμο των στερεοτύπων, ο Άγγλος οπαδός αγαπά το ποδόσφαιρο και το αλκοόλ. Τα παραπάνω ποτά που καταναλώνουν οι φίλαθλοι στις παραδοσιακές παμπς θεωρούνται παράγοντας υψηλού κινδύνου για την πρόκληση επεισοδίων και για 28 χρόνια οι Άγγλοι στερούνται την απόλαυση της αγαπημένης τους μπύρας στους ποδοσφαιρικούς αγώνες.

Παρόλα αυτά, αν η καμπάνια της Ίπσουιτς Τάουν πιάσει τόπο, στα αγγλικά γήπεδα μπορεί να ξεκινήσει να ρέει πάλι άφθονο το αλκοόλ.

Ο πρώην εκτελεστικός διευθυντής της ομάδας, Σάιμον Κλεγκ, έγραψε μία επιστολή στην Αγγλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και τη Football League όπου τους ζητά να αναθεωρήσουν την απαγόρευση κατανάλωσης αλκοόλ στα αγγλικά γήπεδα.

Αυτό που προτείνει είναι κάθε ματς να εξετάζεται ξεχωριστά, με την κάθε ομάδα να αποφασίζει έχοντας πάρει τη γνώμη των ειδικών επί τέτοιων θεμάτων συμβούλων της.

«Η κοινωνία έχει προχωρήσει μετά τις μαύρες ημέρες της δεκαετίας του `70 και του `80 και οι εγχώριες αρχές μπορούν να επιβεβαιώσουν ότι ο αριθμός των συλλήψεων στους αγώνες τις τελευταίες σεζόν έχει φτάσει στο κατώτατο επίπεδο.

Αυτό δεν σημαίνει ότι είμαι ευχαριστημένος για το γεγονός ότι συνεχίζουν να υπάρχουν προβλήματα γι` αυτό και δεν ζητώ την πλήρη άρση της απαγόρευσης.

Αυτό που προτείνω είναι το ζήτημα να εξετάζεται και να εξαρτάται από τις τοπικές αρχές οι οποίες θα αποφασίζουν κατά περίπτωση. Οπότε, αν παίζαμε με τη Νόριτς, πιθανότατα να μην έπρεπε να υπάρξει άρση, αλλά ίσως θα γινόταν με τη Μπρίστολ Σίτι», εξηγεί ο Κλεγκ.

Ο πρώην εκτελεστικός διευθυντής της Ίπσουιτς Τάουν ισχυρίζεται ότι σκεφτόταν το συγκεκριμένο θέμα από την πρώτη μέρα που μπήκε στο ποδόσφαιρο πριν περίπου 4 χρόνια και δεν ήταν κάτι που ήρθε στο μυαλό του μετά τις πρόσφατες αποκαλύψεις για την τραγωδία του Χίλσμπορο.

Την πρωτοβουλία στηρίζουν πολλοί σύλλογοι της Premier League και η πλειοψηφία των ομάδων της Championship, αλλά προς το παρόν η μόνη απάντηση που έχει πάρει από τις FA και Football League είναι ότι έχουν «λάβει γνώση των επιστολών του»:

«Οι συνάδελφοί μου στην Championship με στηρίζουν πάρα πολύ. Έχω προτείνει να υπάρξει ανοιχτό debate σχετικά με τα θετικά της άρσης της απαγόρευσης και όλοι λένε “ναι, πρέπει να το συζητήσουμε”, αν κι ένας από τους εκτελεστικούς διευθυντές της Premier League το προχώρησε ακόμα περισσότερο την προηγούμενη εβδομάδα, λέγοντάς μου: “Αδιαμφισβήτητα θα στηρίξουμε αυτή την πρωτοβουλία”».

Όσον αφορά το αν η έγκριση μιάς τέτοιας πρότασης σε συνδυασμό με το ενδεχόμενο της άδειας για είσοδο ορθίων σε ειδικές περιοχές στα γήπεδα θα μπορούσε να έχει αρνητικό αποτέλεσμα, απαντά:

«Πιστεύω ότι το λογικό είναι να κοιτάξουμε μπροστά. Μπορούν να γίνουν πολλές υποθέσεις, αλλά ποτέ δεν θα μάθεις αν δεν το δοκιμάσεις, συνεπώς δεν υπάρχει κανένας λόγος για να μην τσεκάρουμε και τη δική μου πρόταση.

Μην μου πείτε ότι σε 60 χρόνια από τώρα ο κόσμος θα πηγαίνει ακόμα στα ποδοσφαιρικά ματς και δεν θα μπορεί να καταναλώνει αλκοόλ. Η κοινωνία προοδεύει και οι νόμοι θα πρέπει να συμβαδίζουν με τις απαιτήσεις της κοινωνίας».

Ο νόμος που απαγορεύει στους οπαδούς να πίνουν κατά τη διάρκεια των αγώνων θεσπίστηκε το 1985, αλλά περιορίζεται μόνο στους ποδοσφαιρικούς αγώνες, κάτι που ο Κλεγκ θεωρεί άδικο.

Ως παράδειγμα έφερε αυτό που συμβαίνει στο Madejski Stadium της Ρέντινγκ, όπου οι οπαδοί δεν μπορούν να πιούν όταν βλέπουν ματς της ποδοσφαιρικής ομάδας, αλλά ο κανονισμός αλλάζει όταν στο ίδιο γήπεδο αγωνίζεται η ομάδα ράγκμπι, London Irish.


Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου