Δεν υπάρχει ιδιωτικό νερό!


Η Θεσσαλονίκη ψήφισε όχι στην ιδιωτικοποίηση. Με αυτή την αφορμή, βλέπουμε ένα βίντεο για ανάλογα εγχειρήματα σε όλον τον κόσμο.

Παρά τις κυβερνητικές απειλές για συλλήψεις μέσω υπ. Εσωτερικών, προκειμένου να μη διενεργηθεί το δημοψήφισμα, το SOSτε το ΝΕΡΟ οργάνωσε ψηφοφορία σε ειδικές κάλπες έξω από τα εκλογικά κέντρα όπου διεξάγονταν αυτοδιοικητικές εκλογές. Οι πολίτες της Θεσσαλονίκης επέλεξαν τη μη πώληση της ΕΥΑΘ: το 98,04% επιθυμεί το νερό να παραμείνει κοινό αγαθό. Τα αποτελέσματα αναρτήθηκαν εδώ.

Το βίντεο Επιστρέφοντας το Νερό σε Δημόσια Χέρια παρουσιάζει την επιστροφή των συστημάτων ύδρευσης σε δημόσια χέρια στο Μπουένος Άιρες, το Παρίσι και αλλού, εξετάζοντας τις προκλήσεις και τα οφέλη της διεκδίκησης του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών ύδρευσης.

Το βίντεο βασίζεται στην έρευνα μεγάλων διεθνών οργανώσεων, την οποία μπορείτε να βρείτε και στην ιστοσελίδα του οργανισμού Save Greek Water.
Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου