Σάλος στη Ρωσία για την προφυλάκιση Εφραίμ

Τη βαθιά της ανησυχία εκφράζει η Μόσχα σχετικά με την προφυλάκιση του αρχιμανδρίτη Εφραίμ και την κατάσταση της υγείας του.
Μάλιστα η Ρωσία θέτει και θέμα καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ενώ δεκάδες χιλιάδες Ρώσων πολιτών εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους στον γέροντα.

Σε ανακοίνωσή του το Ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει χαρακτηριστικά: «Λαμβάνοντας υπ' όψη τη.....
δεδηλωμένη ετοιμότητα του αρχιμανδρίτη Εφραίμ να συνεργαστεί με τα ανακριτικά όργανα και την κατάσταση της υγείας του, μας προκαλεί βαθιά ανησυχία η απόφαση των δικαστικών αρχών της Ελλάδας για φυλάκισή του πριν τη δικαστική διερεύνηση, η οποία δεν συμβαδίζει με τις αποφάσεις και συστάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Η ανακοίνωση, η οποία αναμεταδίδεται από όλα τα ρωσικά ΜΜΕ, στέκεται ιδιαίτερα στον αντίκτυπο, που έχει στη Ρωσία, η αντιμετώπιση του γέροντα από τις ελληνικές αρχές.

«Το τελευταίο διάστημα μεγάλος αριθμός ανθρώπων στη Ρωσία ανησυχεί για τις ανακοινώσεις που φθάνουν από την Ελλάδα, σχετικά με την τύχη του ηγουμένου της μονής Βατοπεδίου στο Άγιον Όρος Άθως αρχιμανδρίτου Εφραίμ», σημειώνει η Ρωσική διπλωματία.

Υπενθυμίζει δε ότι, ο ηγούμενος Εφραίμ βρέθηκε πρόσφατα στη Ρωσία πρόσφατα ως μέλος αντιπροσωπείας μοναχών του Αγίου Όρους, οι οποίοι συνόδευσαν την Τίμια Ζώνη της Θεοτόκου, τη μεταφορά της οποίας διοργάνωσε το Ίδρυμα του Αποστόλου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου. «Ένα από τα μεγαλύτερα χριστιανικά λείψανα για πρώτη φορά βρέθηκε στα όρια της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και κατά την 40ήμερη παραμονή του σε πολλές ρωσικές πόλεις εκατομμύρια ορθοδόξων πιστών κατόρθωσαν να προσκυνήσουν το ιερό αυτό λείψανο, το οποίο μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις απομακρύνεται από το Άγιον Όρος», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Είναι κατανοητό ότι πολλοί Ρώσοι τρέφουν βαθιά ευγνωμοσύνη προς την Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους Άθως, την αδελφότητα της Μονής Βατοπεδίου και τον καθηγούμενό της για τη δυνατότητα που τους δόθηκε να προσεγγίσουν αυτό το λείψανο», καταλήγει η ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου εξωτερικών.

ΠΗΓΗ 
Share on Google Plus

About mario1985

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου