Hλεκτρικό super-bus πιάνει 250 χλμ την ώρα

Οι Άραβες το κοστολογούν... 10.000.000 δολάρια

Ο βήχας και το χρήμα δεν κρύβονται, λέει η λαϊκή παροιμία. Οι Άραβες διαθέτουν τα πετροδόλαρα και τρελαίνουν τον κόσμο με τις εξωπραγματικές τους απαιτήσεις. Όπως το 23θέσιο σούπερ λεωφορείο, που κινείται με ηλεκτροκινητήρα και αναπτύσσει τελική ταχύτητα 250 χλμ. / ώρα.

Όταν πρόκειται για Άραβες και τα αυτοκίνητά τους, μπορείτε να περιμένετε τα πιο τρελά πράγματα που έχετε ποτέ συναντήσει. Και σε αυτή ακριβώς την περίπτωση ανήκει και ένας σεΐχης από Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα που έχει ζητήσει ένα σούπερ λεωφορείο που θα τον μεταφέρει σε λιγότερο από μισή ώρα από Ντουμπάι προς γειτονικό Αμπού Ντάμπι.

Το σούπερ λεωφορείο είναι ένα ηλεκτρικό όχημα, το οποίο αναπτύχθηκε στην Ολλανδία από έναν πρώην εξειδικευμένο στην αεροδυναμική, μηχανικό της φόρμουλα 1. Η τιμή του μοναδικού αυτού σούπερ λεωφορείου υπολογίζεται στα 10.000.000 δολάρια.

Το μήκος του σούπερ λεωφορείου φθάνει τα 15 μέτρα, το πλάτος του τα 2,43 μέτρα και το ύψος τα 1,7 μέτρα. Το όχημα είναι κατασκευασμένο από ελαφριά –αλλά συνάμα και πανάκριβα- υλικά, όπως είναι το αλουμίνιο, τα ανθρακονήματα, το fiberglass, και το polycarbonate. Διαθέτει εσωτερικό χώρο στον οποίο μπορούν να φιλοξενηθούν 23 επιβάτες και μπορεί να … χτυπήσει εντυπωσιακή τελική ταχύτητα που φθάνει τα 250 χλμ. / ώρα.

Ο επικεφαλής κυκλοφορίας της Αστυνομίας του Αμπού Ντάμπι, Ταξίαρχος Hussein al Harethi, δήλωσε πρόσφατα: «Ηλεκτροκίνητα οχήματα σαν αυτό όχι μόνο ανακουφίζουν την κυκλοφοριακή συμφόρηση, αλλά παράλληλα συμβάλουν τα μέγιστα στην μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Τα ηλεκτρικά οχήματα αποτελούν ότι το καλύτερο για τις μεταφοράς του σήμερα και θέλουμε να βλέπουμε όλο και περισσότερα στους δρόμους».


ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About iordanis

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!