Western Digital: Αύξηση 47% των δίσκων λόγω πλημμυρών

Οι πλημμύρες στην Ταϊλάνδη είχαν σίγουρα επίπτωση στις τιμές και την διαθεσιμότητα των σκληρών δίσκων διεθνώς. Με την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της Western Digital για το τελευταίο τρίμηνο του προηγούμενο έτους, η επίπτωση αυτή μεταφράστηκε σε πραγματικούς αριθμούς. 

Οι τιμές των δίσκων αυξήθηκαν κατά 47% ή $69 κατά μέσω όρο, ενώ η παραγωγή έπεσε κατά 23.7 εκατομμύρια μονάδες, μία πτώση που ισοδυναμεί με το 45% της παραγωγής. Συνολικά η εταιρεία έγραψε $199 εκατομμύρια ως ζημιά από τις πλημμύρες σε κύκλο εργασιών $2 δισεκατομμυρίων. Η Western Digital πιστεύει ότι τα εργοστάσια στην Ταϊλάνδη θα επανέλθουν σε πλήρη παραγωγική ικανότητα μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2012 με τα διαθέσιμα να έχουν έρθει σε επίπεδα προ πλημμυρών στα μέσα του 2013. Οι τιμές βέβαια θα αργήσουν απ'ότι φαίνεται να επανέλθουν στα παλαιά επίπεδα.



Σχόλιο mario1985
Το συγκεκριμένο θέμα με τους σκληρούς δίσκους το γνωρίζουμε εδώ και καιρό μιας και όλα τα καταστήματα (μικρά και μεγάλα) έτρεξαν να ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΟΥΝ (100%) τις τιμές όλων των δίσκων ανεξαρτήτου εταιρίας (Western Digital, Seagate, Samsung, Phillips, Maxtor, Fujitsu και χίλιες δυο ακόμα)! Δυστυχώς όλοι τους κοιτάνε να αρπάξουν και το τελευταίο ευρώ από τις τσέπες σας χωρίς να διστάσουν και σεις με τη σειρά σας το δίνεται... και είναι φυσικό γιατί οι περισσότεροι που τρέχετε στα καταστήματα δεν γνωρίζετε το τι συμβαίνει στη συγκεκριμένη αγορά! ΚΑΛΕΣ ΑΓΟΡΕΣ!




ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About mario1985

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου