Δοκιμάστε το Deepin Software Center σε Ubuntu/Mint





Το Deepin Linux είναι η δημοφιλέστερη Linux διανομη στη Κίνα και έχει πίσω της μια ιστορία 7 χρόνων, καθώς υπάρχει από το 2004, με την ονομασία τότε: Hiweed Linux, χρησιμοποιώντας το γραφικό περιβαλλον του XFCE.

Κάποια χρόνια αργότερα και ενώ είχε αυξηθεί η μάζα χρηστών της, μετακόμισε σε Ubuntu (based), κάπου από την έκδοση 9.10 και μετά. Φτάνοντας στο 2011 η διανομη είχε συγκεντρώσει επανω της πολλά βλέμματα, μια μεγαλύτερη ομάδα που ασχολούνταν με την ανάπτυξη της που εκτός των άλλων αποτελείται από έναν Debian Maintainer, έναν Debian Developer, καθώς και δυο μέλη του Ubuntu Loco.

Το Forum της επισης είναι πολύ ενεργό και δημοφιλές, έχοντας μια πολύ μεγάλη κοινότητα. Οι προγραμματιστές της διανομής έχουν αναπτύξει και διάφορα επί μέρους στοιχεία και ένα από αυτά που έχει κάνει αίσθηση είναι το Deepin Software Center.

Αυτό είναι κάτι αντίστοιχο με το Ubuntu Software Center και εγκαταστατες πακέτων άλλων διανομών, όμως κατά πολλούς είναι πολύ πιο χρηστικό, όμορφο και λειτουργικό.

Τα καλά νέα είναι πως μπορειτε να το δοκιμάσετε σε Ubuntu, Mint και παράγωγες διανομές, καθώς έχει έτοιμο deb πακέτο.

Είναι πλήρως εργονομικό και εύχρηστο, σαφείς οι λειτουργιες και ενδείξεις του.

-Εκτός από την πολύ καλή κατηγοριοποίηση των εφαρμογών και τον βολικό τρόπο που αυτές φαίνονται, έχει επιλογή και ένδειξη για τα updates/upgrades του συστήματος σας και πανεύκολη εγκατάσταση/απεγκατάσταση λογισμικου, μ’ ένα-δυο κλικ.

Και βέβαια τη λίστα και ένδειξη με τις εφαρμογές που έχουμε επιλέξει προς εγκατάσταση:

-Μπορούμε να το διαμορφωσουμε εμφανισιακά, από τα προεπιλεγμένα θέματα που παρέχει:


-Δεν υπάρχει κάτι άλλο να πούμε, είναι τόσο απλό και βολικό που είναι σίγουρο πως αρκετοί θα το χρησιμοποιούν για τη διαχείριση του λογισμικου που έχουν στο σύστημα τους.

Όπως ειπαμε είναι έτοιμο deb πακέτο, άρα αρκεί διπλό κλικ επανω του μόλις το κατεβασετε, ωστε να εγκατασταθεί. Στη συνεχεια το καλείται, μέσω dash η του μενού σας.

Αν και λέει πως τρέχει σε Ubuntu 11.10/Mint 12, βλέποντας τα περιεχόμενα του, πιστευω πως θα τρέξει και σε εκδόσεις 11.04/11, αντίστοιχα:

DOWNLOAD

-Aν θέλετε να δοκιμάσετε και τη διανομη Deepin Linux, μπορειτε να επισκεφθείτε τη σελιδα της (είναι και στ’ Αγγλικά) ωστε να τη κατεβασετε:

Ιστοσελίδα

Share on Google Plus

About mario1985

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου