H Ελλάδα υπέγραψε την συνθήκη ACTA


Άσχημα τα νέα για το Ελληνικό Ίντερνετ.. σε τελετή που έγινε στο Υπουργείο Εξωτερικών της Ιαπωνίας, αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και 22 κρατών, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, υπόγραψαν την αμφιλεγόμενη συνθήκη ACTA (Anti-Counterfeiting Trade Agreement), που προσπαθεί να επιβάλει κοινά παγκόσμια standards επιβολής και προστασίας της πνευματικής ιδιοκτησία παγκοσμίως.

Στο άκουσμα της είδησης, έγιναν επιθέσεις από hackers σε sites ευρωπαϊκών κυβερνήσεων και οι πολέμιοι του λένε ξεκάθαρα πως είναι μια συμφωνία παρόμοια με τα νομοσχέδια SOPA και PIPA που δεν ψηφίστηκαν την περασμένη εβδομάδα στις ΗΠΑ και απειλούν να φέρουν καθεστώς διαδικτυακής λογοκρισίας.

Οι χώρες της Ε.Ε. που υπέγραψαν είναι
Austria  Belgium  Bulgaria  Czech Republic  Denmark  Finland  France  ΕΛΛΑΔΑ  Hungary  Ireland  Italy  Latvia  Lithuania  Luxemburg  Malta  Poland  Portugal  Romania  Slovenia  Spain  Sweden  United Kingdom

Την συνθήκη ACTA είχαν ήδη υπογράψει από την 1η Οκτωβρίου του 2011 οι Αυστραλία, Καναδάς, Ιαπωνία, Νότιος Κορέα, Μαρόκο, Νέα Ζηλανδία, Σιγκαπούρη και Ηνωμένες Πολιτείες.

ΠΗΓΗ 
Share on Google Plus

About mario1985

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου