Μετά Τις Συλλήψεις Του Megaupload Το Filesonic Κλείνει Οικειοθελώς Την Υπηρεσία Του





Σε μια προφανή αντίδραση στην κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων του Megaupload από υπουργείο δικαιοσύνης των ΗΠΑ, το FileSonic έχει απενεργοποιήσει την υπηρεσία διαμοίρασης αρχείων από τον ιστότοπο του. Το site πρόσφερε υπηρεσίες φιλοξενίας και διαμοίρασης αρχείων παρόμοια με αυτή του μόλις αποθανών Megaupload, αλλά η αρχική σελίδα του πλέον γράφει "Όλες οι λειτουργίες κοινής χρήσης έχουν απενεργοποιηθεί. Η υπηρεσία μας μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για το ανέβασμα και την ανάκτηση αρχείων που έχετε προσωπικά ανεβάσει". Πέρα από αυτό, το Filesonic παρέμεινε σιωπηλό στο θέμα, με το επίσημο blog και ο λογαριασμός το Twitter της εταιρίας να μην κάνει καμία αναφορά για την αλλαγή.

Σύμφωνα με το TorrentFreak, το FileSonic είναι μεταξύ των δέκα πρώτων site διαμοίρασης αρχείων στο διαδίκτυο, εξυπηρετώντας πάνω από 250 εκατομμύρια page views κάθε μήνα. Όπως και το Megaupload, o ιστότοπος τουλάχιστον έκανε κάποιες κινήσεις για τον περιορισμό της παραβίασης των πνευματικών δικαιωμάτων. Ο τομέας "Στον Τύπο" εξακολουθεί και διατυμπανίζει τη συνεργασία με την εταιρία ανάλυσης περιεχομένου Vobile, που υπογράφτηκε τον Δεκέμβριο. Η συνεργασία είχε σκοπό να κρατήσει μακρυά περιεχόμενα πνευματικών δικαιωμάτων από τους χρήστες, αλλά δεν είναι σαφές αν το FileSonic είχε θέσει σε λειτουργία την τεχνολογία της Vobile. Στον απόηχο των κατασχέσεων του Megaupload, η εταιρία ίσως περιορίστηκε σε μια πιο δραστική λύση.

Σε παρόμοια κίνηση, το Uploader.to έχει μπλοκάρει τους χρήστες των ΗΠΑ, καλωσορίζοντας τους στην αρχική σελίδα με τον χαιρετισμό "Η υπηρεσία μας δεν είναι διαθέσιμη προς το παρόν στην χώρα σας. Μας συγχωρείτε γι αυτό". Επίσης δεν έχει αναφέρει τίποτα για τους λόγους που προέβη σε αυτή την ενέργεια.

ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About mario1985

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου