Φεύγουν άρον άρον οι μετανάστες από την Ελλάδα



Με περισσότερες από 4.500 αιτήσεις έχει κατακλειστεί ο. Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ) από τον περασμένο Μάιο από μετανάστες που ζούσαν στη χώρα μας, αλλά εξαιτίας την οικονομικής κρίσης αποφάσισαν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Μάλιστα, ήδη 1.278 άτομα έχουν επαναπατριστεί με το πρόγραμμα εθελοντικού επαναπατρισμού, ενώ μέχρι τον Ιούνιο ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί στους 2.500.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρώτοι στις τάσεις φυγής που έχουν δημιουργηθεί έρχονται οι Αφγανοί με 1.923 αιτήσεις, ακολουθούν οι Πακιστανοί με 1.087 αιτήσεις, οι υπήκοοι Ιράκ (κυρίως Κούρδοι), αλλά και από Μπανγκλαντές, Μαρόκο, Νιγηρία και Σουδάν. Λέτε η κρίση να λύσει και το μεταναστευτικό εκτός από το κυκλοφοριακό;


ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About iordanis

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου