Μεσαιωνικό μενταγιόν βρέθηκε στην κοιλιά καρχαρία


Πως βρήκαν το μενταγιόν μέσα στο στομάχι του καρχαρία; Τι δήλωσε ο άνθρωπος που το βρήκε και ποια η αξία του μεσαιωνικού μενταγιόν;

Ένα μεσαιωνικό μενταγιόν του 11ου αιώνα, το οποίο φέρεται να φορούσαν Πορτογάλοι στρατιώτες που αποίκησαν την περιοχή το 1511 για να έχουν τη θεϊκή προστασία, βρέθηκε μέσα στην κοιλιά ενός μωρού καρχαρία στη νότια Μαλαισία. Το μεσαιωνικό μενταγιόν, το οποίο έχει από τη μία του όψη χαραγμένη τη μορφή μιας γυναίκας και από την άλλη έναν σταυρό με την επιγραφή ANTONII, βρέθηκε από μια νοικοκυρά την ώρα που καθάριζε τον καρχαρία για να το βράσει.

Η 47χρονη Σουσίλα Μενόν, κάτοικος της πόλης Κλεμπάνγκ, περίπου 120 χιλιόμετρα νοτίως της Κουάλα Λουμπούρ, είπε ότι καθάριζε τον καρχαρία που είχε αγοράσει από την αγορά ψαριών όταν είδε το μεσαιωνικό μενταγιόν μέσα στο στομάχι του.

Ακόμη, πρόσθεσε ότι ο σύζυγός της αποφάσισε να μη φάνε τον καρχαρία καθώς πιστεύει ότι το μενταγιόν μπορεί να έχει θρησκευτική αξία. «Αισθάνεται ότι είναι ευλογία για την οικογένειά μας να έρχεται στο σπίτι μας ένα μεσαιωνικό μενταγιόν από τα βάθη της θάλασσας. Θα το δοξάζουμε πάντα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About Fotis_gate13

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου