Rapidshare: Μείωση στις ταχύτητες download για free users για καταπολέμηση της πειρατείας


Ο θόρυβος από τις συλλήψεις και το κλείσιμο του Megaupload δε λέει να κοπάσει (βλ. BTJunkie) και ήδη αρκετές αντίστοιχες υπηρεσίες (FileServe, FileSonic κλπ.) έχουν αφαιρέσει τα links που μπορεί να τους βάλουν σε μπελάδες.

Το τελευταίο “χτύπημα” έρχεται επίσημα από τη δημοφιλή ιστοσελίδα Rapidshare, οι ιθύνοντες της οποίας αποφάσισαν να μειώσουν τις ταχύτητες download σε μόλις 30KB/s για τους free users έτσι ώστε να αποτρέψουν το κατέβασμα πειρατικών αρχείων, καθώς ο αριθμός τους αυξήθει σημαντικά μετά το κλείσιμο του Megaupload.

Σύμφωνα με δηλώσεις στην ιστοσελίδα TorrentFreak:
“Στις 19 Ιανουαρίου έκλεισε το Megaupload από το FBI. Λίγες ημέρες μετά, αρκετές υπηρεσίες file hosting είτε σταμάτησαν τη λειτουργία τους είτε άλλαξαν τις υπηρεσίες τους. Το Rapidshare είδε μια πολύ σημαντική άνοδο στην επισκεψιμότητα από free users και δυστυχώς αρκετοί από αυτούς επέλεξαν το Rapidshare για να ανεβάζουν πειρατικά αρχεία. Για αυτό το λόγο, αποφασίσαμε να πάρουμε δραστικά μέτρα, μειώνοντας την ταχύτητα download για τους free users. Είμαστε σίγουροι ότι με αυτόν τον τρόπο το Rapidshare θα γίνει πολύ λιγότερο δημοφιλές στους πειρατές. Βέβαια, γνωρίζουμε ότι αυτή η κίνηση θα επηρρεάσει και τους χρήστες που διαθέτουν premium λογαριασμούς, ιδιαίτερα αυτούς που ανεβάζουν αρχεία μέσω των ιστοσελίδων ή των blogs τους και περιμένουν από free users να τα κατεβάσουν. Επομένως, αποφασίσαμε να προσφέρουμε μεγάλες ταχύτητες στους free users, μόνο όταν ο uploader δηλώνει τον ακριβή τύπο του αρχείου και το μέρος όπου βρίσκεται το link. Ακόμη, θα πρέπει να δηλώνουν την διεύθυνση, τον αριθμό τηλεφώνου και να δίνουν τη συγκατάθεση τους στο Rapidshare προκειμένου να βεβαιώνεται η νομιμότητα των αρχείων και των ιστοσελίδων”
Όπως καταλαβαίνετε, ο κόσμος του Internet αλλάζει…

ΠΗΓΗ 
Share on Google Plus

About mario1985

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου