10 γαμήλιες παραδόσεις του κόσμου

Σε κάθε χώρα του κόσμου τα έθιμα του γάμου διαφέρουν.
Σας προσφέρουμε δέκα στοιχεία σχετικά με τα πιο ασυνήθιστα έθιμα γάμου.....


Στη Σαμόα το νυφικό γίνεται από το φλοιό της μουριάς.


Στη Νιγηρία τη νύφη πριν το γάμο (ή την επόμενη μέρα) ο γαμπρός έχει το δικαίωμα
να τη στείλει πίσω στους γονείς της αν δεν είναι όμορφη.


ένυα έχουν το έθιμο, τον πρώτο μήνα μετά τον γάμο, ο γαμπρός πρέπει να φορά τα ρούχα των γυναικών
για να καταλάβουν πλήρως πόσο δύσκολο είναι να είσαι γυναίκα.


Στη Ναμίμπια, η νύφη φοράει ένα πέπλο, που ονομάζεται "ECORA» και είναι φτιαγμένο από δέρμα αίγας,
το οποίο έχουν αλείψει με πίσσα, γράσο και κόκκινη ώχρα.


Στο Surma φυλή της Αιθιοπίας έχουν την συνήθεια στην οποία μια κοπέλα για κάποιο χρονικό διάστημα πριν από το γάμο, αφαιρεί τα κάτω δόντια, τρυπά τα χείλη και τοποθετεί δίσκο από πηλό. Από καιρό σε καιρό ο δίσκος αντικαθίσταται από έναν παρόμοιο, αλλά με μεγαλύτερη διάμετρο. Και τότε γίνεται ο γάμος. Και όσο μεγαλύτερη είναι η διάμετρος του δίσκου -τόσο και η μεγαλύτερη προίκα της νύφης, επειδή συμβολίζει το επίπεδο κίνησης του πλούτου οικογένεια της νύφης.


Στο νησί της Ιάβας, όπως στις περισσότερες χώρες πριν από το γάμου, το ζευγάρι πρέπει να πληρώσει την αμοιβή του προϋπολογισμού που θα στοιχίσει. Αλλά δεν γίνεται με χρήματα αλλά με ουρές αρουραίων. 25 ουρές, το ζευγάρι πρέπει να υποβάλει στην τοπική διοίκηση ως αμοιβή γάμου.


Η έννοια της νύχτα του γάμου στην Αλβανία είναι πολύ υπό όρους.... Υπάρχει μια παράδοση ότι τρεις μέρες και τρεις νύχτες η νύφη πρέπει να αντισταθεί στις επιθέσεις του συζύγου της για την εκτέλεση των καθηκόντων της.
Αυτό γίνεται προκειμένου να φύγουν τα κακά πνεύματα.


Οι Νένετς δεν ασχολούνται με το γεύμα του γάμου, και οι επισκέπτες σκοτώνουν μόνοι τους ελάφια
για να φάνε στο γαμήλιο γεύμα.


Trombrian νησί, δίπλα στη Νέα Γουινέα. Θέλετε να παντρευτείτε - τραγουδήσετε με τη μελλοντική σύζυγο μπροστά από τα άλλα μέλη της φυλής. Μετά από αυτή την τελετή ένα ζευγάρι είναι παντρεμένο.


Το Μπαλί έχει αρκετές εκπλήξεις. Κατά τη διάρκεια του γάμου θα δείτε μόνο τις γυναίκες. Και οι άνδρες; Αναπαύονται. Μετά από όλες τις ετοιμασίες, έχουν προετοιμαστεί όλα τα πιάτα από τις γυναίκες και με πολύ χαρά τρώνε οι άντρες.

Share on Google Plus

About mario1985

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου