Apple: Ο Jobs ήθελε τον Linus Torvalds


Σύμφωνα με όσο γράφονται στο γνωστό site wired ο Steve Jobs ήθελε να προσλάβει στην Apple τον Linus Torvalds ο οποίος είναι ο δημιουργός του γνωστού σε όλους μας Linux.

Ο Linus Torvalds σε μια συνέντευξη που έδωσε στο συγκεκριμένο site μίλησε για πολλά και ένα από αυτά ήταν η σχέση του με τον Steve Jobs. Ο Torvalds δήλωσε ότι δεν ήξερε προσωπικά τον Jobs και ότι κάποια στιγμή στα μέσα του 2000 και ενώ εργαζόταν στην εταιρεία Transmeta ο Jobs τον προσέγγισε με σκοπό να εργαστεί στην Apple.

Ο λόγος που ο Jobs ήθελε τον Torvalds ήταν για να τον βοηθήσει πάνω στη δημιουργία του Mac OS X, ο Jobs λοιπόν του πρότεινε συνεργασία με μοναδικό όρο να παρατήσει την ανάπτυξη του Linux.

Ευτυχώς ο Torvalds αρνήθηκε αυτόν τον όρο και έτσι δεν επιτεύχθηκε η συμφωνία, αν τότε ο Torvalds είχε δεκτή τότε πολλά πράγματα θα ήταν διαφορετικά σήμερα αφού το Linux δεν θα είχε τέτοια δημοτικότητα και πιθανότατα δεν θα βλέπαμε ποτέ μας το λειτουργικό σύστημα Android.

ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About mario1985

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου