Τρέξτε Linux μέσα από τον browser σας!

Δημοσιεύτηκε από Constantinos

Η ιδέα αυτή υπάρχει από πιο παλιά. Να μπορεί να τρέχει δηλαδή ένα λειτουργικό σύστημα μέσα από έναν Browser. Και δεν μιλάμε για κάτι σαν το ChromeOS της Google, τ’ οποίο στην ουσια είναι ενός browser με δικτυακές εφαρμογές, άλλα λέμε για ένα πλήρες λειτουργικό σύστημα, τ’ οποίο και μπορεί να το δοκιμάσει ο καθένας μέσα από έναν browser.

Και για σκεφτείτε πόσο πιο σπουδαίο θα ήταν κάτι τέτοιο, όταν μιλάμε για ένα λειτουργικό σύστημα που θα μπορεί με τις σχετικές εφαρμογές, να χρησιμοποιηθεί για εκπαιδευτική χρήση, σε σχολεία για παράδειγμα.

-Αυτή την ιδέα λοιπόν, υιοθέτησε το Edubuntu η διανομή με εκπαιδευτικά βοηθήματα η οποία και βασίζεται στο ubuntu, προσφέροντας τις ευκολίες που έχει αυτό.

Μπορεί λοιπόν ο καθένας να το δοκιμάσει μέσα από τον browser του, χωρίς να έχει σημασία ποιο λειτουργικό σύστημα χρησιμοποιεί. Αυτό γίνεται με τη χρήση ενός Java applet και τη συμπλήρωση μιας φόρμας στη σελιδα του Edubuntu, βάζοντας στην ουσια τα στοιχεία χρήστη που θέλετε να έχει το on-line λειτουργικό σας σύστημα.

Πηγαίνοντας λοιπόν, στη σχετική σελίδα της διανομής Edubuntu-web live, θα δείτε τη σχετική φόρμα, με τα στοιχεία σας που πρέπει να συμπληρώσετε στη συνέχεια, να πατήσετε το κουμπάκι κάτω από τη φόρμα που λέει: GIVE A TRY.



Πατώντας το θα ανοίξει ένα μικρο παράθυρο που θα σας ζητάει να εξουσιοδοτήσετε το Java applet, προκειμένου να τρέξει η διανομή (πατήστε δηλαδή το κουμπάκι που λέει Run):



Μόλις το αποδεχθείτε, το Edubuntu θα αρχίσει να φορτώνει και στη συνεχεία, μπορείτε να κάνετε login σε αυτό, με τα στοιχεία που δώσατε προηγουμένως και να το χρησιμοποιήσετε όπως ένα πλήρες λειτουργικό σύστημα. Η διαφορά είναι πως θα το έχετε στον browser σας και δεν χρειάζεται να κατεβάσετε οτιδήποτε η άλλη διαδικασία, ώστε να δοκιμάσετε το Linux σας!

Έχει δυο εκδόσεις του Edubuntu, το 11.04 και 11.10, τα οποία και βασίζονται στις αντίστοιχες εκδόσεις του Ubuntu και μπορείτε να επιλέξετε όποια από τις δυο θέλετε.


Αν το δοκιμάσετε μέσα απο Linux, μπορείτε να ορίσετε εσείς το μέγεθος του παραθύρου, για Windows και OSX, θέλει full screen το παράθυρο του browser.
Να έχετε υπ’ όψι, πως η δοκιμή με τα στοιχεία που δώσατε, ισχύει για δυο ώρες. Αυτό προφανώς έχει να κάνει με τον server τους.  

Η όλη διαδικασία είναι αργή και υπάρχει περίπτωση να σας κολλήσει το σύμπαν. Το αποτέλεσμα όμως είναι πολύ καλό και πιστεύω όσο συνεχίζεται η εξέλιξη, θα το δούμε να έχει και πιο καλές αποδόσεις. Το γραφικό περιβάλλον που χρησιμοποιεί το Edubuntu, είναι αυτό του XFCE.

ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About mario1985

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου