Τραπέζια που μπορεί να σας σώσουν την ζωή σε σεισμό



Δεν υπάρχει μέρος στον κόσμο ασφαλές από σεισμούς. Εϊναι από τις πιο τρομακτικές καταστροφές γιατί δεν μπορείς παρά να αισθάνεσαι μικρός και ασήμαντος όταν το έδαφος αρχίζει να τρέμει και δεν φαίνεται να σταματήσει. Αυτό που χρειάζεται να κάνεται στην διάρκεια σεισμού είναι απλό: Σκύψτε, καλυφθείται και περιμένετε. Ο κίνδυνος βρίσκεται στο δεύτερο βήμα, γιατί μπορεί να καταλήξετε να συνθλιβείτε αν το πράγμα που καλυφθήκατε από κάτω δεν είναι πολύ ισχυρό ή σταθερό. Αυτό το πρόβλημα λύνει το τραπέζι που σχεδίασαν οι Arthur Brutter και Ido Bruno από την Ιερουσαλήμ.

Το τραπέζι έχει σχεδιαστεί ώστε να αντέχει την πρόσκρουση με αντικείμενα με βάρος μέχρι 1000 κιλά από ύψος μέχρι 3 μέτρα. Κάτω από συνηθισμένα τραπέζια μάλλον θα σας συνθλίψει με οτιδήποτε πέσει πάνω τους. Εϊναι περίπου 2,5 φορές πιο ακριβά από τα σημερινά σχολικά τραπέζια, αλλά δεν υπάρχουν αρκετά χρήματα σε όλο τον κόσμο που μπορεί να πληρώσουν μια ανθρώπινη ζωή.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο τις δοκιμές αντοχής του τραπεζιού.

ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About mario1985

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου