Kaspersky: Η Apple είναι 10 χρόνια πίσω από τη Microsoft σε θέματα ασφαλείας



O ιδρυτής και CEO της Kaspersky Lab, Eugene Kaspersky, παρευρέθηκε στην έκθεση Info Security 2012 όπου και σχολίασε την ασφάλεια των συστημάτων των δύο μεγάλων ανταγωνιστών, Apple και Microsoft:
“Η Apple είναι 10 χρόνια πίσω από τη Microsoft σε θέματα ασφαλείας. Παρόλο που τα Windows εξακολουθούν να είναι ο αγαπημένος στόχος των hackers, το κακόβουλο λογισμικό για τους υπολογιστές Mac αυξάνεται με ρυθμούς άνευ προηγουμένου (με τρανό παράδειγμα το Flashback Trojan), κάτι το οποίο ήταν θέμα χρόνου και μεριδίου αγοράς για να συμβεί.”
Συνεχίζοντας, συμβούλευσε την Apple να υιοθετήσει νέο κύκλο αναβαθμίσεων αν επιθυμεί να κρατήσει τους πελάτες της:
“Σύντομα θα αντιληφθεί ότι αντιμετωπίζει τα ίδια προβλήματα που είχε η Microsoft 10-12 χρόνια πριν. Θα αναγκαστεί να αλλάξει τον κύκλο αναβαθμίσεων της και να επενδύσει περισσότερο στον έλεγχο της ασφάλειας του λογισμικού. Στο παρελθόν η Microsoft έχει κάνει πολύ καλή δουλειά στον εντοπισμό σφαλμάτων και τρωτών σημείων και τώρα είναι η σειρά της Apple.”
Τέλος, ο Eugene Kaspersky έκλεισε με την εξής φράση:
“Mac, καλωσήρθες στον κόσμο της Microsoft. Είναι γεμάτος malware.”


 


ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About mario1985

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου