Unsettings: Ένα tweak για να φέρετε το Ubuntu Unity στα μέτρα σας

Δημοσιεύτηκε από Έλενα


Το Unsettings ειναι ένα ακόμα εργαλείο το οποίο μας επιτρέπει να παραμετροποιήσουμε το desktop του Ubuntu Unity, με κάποια κλικ και το προσαρμόσουμε στις προτιμήσεις μας. Κάνει αυτά που κάνουν και τα υπόλοιπα Tweaks που ήδη υπαρχουν κοινώς και που ήδη τα έχουμε παρουσιάσει.

Στην ουσία αυτό που κάνει, ειναι να συγκεντρώνει σε ένα σημείο τις ρυθμίσεις παραμετροποίησης και εμφάνισης του desktop μας. Μπορούμε να αλλάξουμε το μέγεθος του launcher (εικονιδίων), να ορίσουμε διαφάνεια σε dash, panel, launcher, να επιλέξουμε θέμα εμφάνισης, εικονίδια, κέρσορα και άλλες μικρορυθμίσεις του desktop μας.


Δημιουργός του ειναι ο Florian Diesch που έχει φτιάξει και το κλασσικό μενού (Indicator), για το Ubuntu Unity.

-Για να το εγκαταστησετε, υπαρχουν δυο τρόποι:
1. Ο ένας ειναι με το αποθετήριο του, ώστε να έχετε και τις μελλοντικές αναβαθμίσεις του: ppa:diesch/testing. Εναλλακτικά μπορούμε να το εγκαταστήσουμε και μέσω τερματικού (μπορείτε να το καλέσετε είτε μέσω dash, αρχίζοντας να γράφετε την λέξη terminal, είτε πατώντας συγχρόνως τα πλήκτρα: Ctrl-Alt-T), δίνοντας μια-μια τις παρακάτω εντολές, πατώντας Enter μετά την κάθε μια και δίνοντας τον κωδικό μας, μόλις ζητηθεί:

sudo add-apt-repository ppa:diesch/testing
sudo apt-get update
sudo apt-get install unsettings


2. 0 άλλος ειναι να κατεβάσετε το έτοιμο deb πακέτο του και διπλό κλικ επάνω του, μόλις κατέβει, ώστε να το εγκαταστησετε: Unsettings

Στην συνέχεια, μπορείτε να το καλέσετε από το dash και να κάνετε τις ρυθμίσεις σας. Ιστοσελίδα

ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About mario1985

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου