Kandovan: Ένα χωριό σκαλισμένο στους βράχους


Κρυμμένο στην απομακρυσμένη βορειοδυτική γωνία του Ιράν είναι ένα χωριό που δεν είναι μόνο γνωστό για τη φυσική ομορφιά του, αλλά και...
για τις μοναδικές κατοικίες των κατοίκων του. Το χωριό Kandovan (Candovan) βρίσκεται κοντά στην πόλη Ταμπρίζ και το όνομά του είναι ο πληθυντικός της λέξης «Kando» που στην τοπική Τουρκική διάλεκτο σημαίνει «μέλισσες μέσα στην φωλιά.»





 

Πολλά από τα σπίτια του έχουν δημιουργηθεί μέσα σε κωνικές σπηλιές, σχηματισμένες από ηφαιστειακή τέφρα, που κάνουν το τοπίο να μοιάζει σαν μια γιγαντιαία αποικία τερμιτών.

 

Οι σημερινοί κάτοικοι του Kandovan ισχυρίζονται ότι το χωριό τους είναι άνω των 700 ετών. Λέγεται ότι οι πρώτοι κάτοικοι του Kandovan μετακόμισαν εδώ για να ξεφύγουν από την εισβολή των Μογγόλων. Έσκαψαν κρησφύγετα στον ηφαιστειακό βράχο και τελικά κατέληξαν με το πέρασμα των χρόνων να τις μετατρέψουν σε μόνιμες κατοικίες τους.



Πολλά από τα σπίτια έχουν βεράντες, παράθυρα, πόρτες και σκάλες λαξευμένες στους βράχους. Ζεστά τον χειμώνα και δροσερά το καλοκαίρι.



Σήμερα το Kandovan είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς του Ιράν.



ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About mario1985

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου