Ποιο ζώο πολλαπλασιάζεται πιο γρήγορα;

Πολλές φορές γίνεται λόγος για την εκπληκτική ικανότητα πολλαπλασιασμού των αρουραίων, αλλά οι μετρ της αναπαραγωγής είναι οι αφίδες ή μελίγκρες. 

Ο κύκλος ζωής αυτών των εντόμων ποικίλλει από είδος σε είδος. Πάντως τα περισσότερα είδη πολλαπλασιάζονται με ραγδαίους ρυθμούς, καθώς αναπαράγονται με παρθενογένεση και, επιπλέον, γεννούν ζωντανά μικρά.

Μια θηλυκή αφίδα γεννά συνήθως ανά διαστήματα δέκα περίπου ημερών, και τα μικρά γεννούν κι αυτά για πρώτη φορά δέκα μέρες αργότερα, χωρίς να ζευγαρώσουν. Υπό ιδανικές συνθήκες, η διαδικασία επαναλαμβάνεται με ακόμη μεγαλύτερη συχνότητα.

Το απόλυτο ρεκόρ κατέχει η αφίδα του λάχανου, η οποία θεωρητικά μπορεί να γεννήσει μέσα σε ένα και μόνο χρόνο απογόνους συνολικού βάρους 822 εκατομμυρίων τόνων, όσο το βάρος όλων των ανθρώπων της γης επί τρία. Βέβαια, η θνησιμότητα αυτών των εντόμων είναι γενικά πολύ υψηλή, καθώς έχουν πολλούς φυσικούς εχθρούς. Παρά την ταχύτατη αναπαραγωγή τους, οι καιρικές συνθήκες, ο άνεμος και διάφορα αρπακτικά εξοντώνουν τα περισσότερα από αυτά.




Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου