Η τεχνολογία στο ποδόσφαιρο και επίσημα


Πλέον είναι επίσημο. Η τεχνολογία “εισβάλλει” στο χώρο της διαιτησίας των ποδοσφαιρικών αγώνων, έστω και με παρέμβαση σε φάσεις αν πέρασε ή όχι η μπάλα τη γραμμή του τέρματος.

Κατά καιρούς είχαν εκφραστεί υπέρ της συγκεκριμένης καινοτομίας αρκετοί άνθρωποι του ποδοσφαίρου αλλά ο Σεπ Μπλάτερ δεν έπαιρνε τη μεγάλη απόφαση. Εν τέλει μετά το θόρυβο που δημιουργήθηκε μετά το σουτ του Λάμπαρντ στον αγώνα του Μουντιάλ του 2010 μεταξύ της Αγγλίας και της Γερμανίας (η μπάλα πέρασε τη γραμμή αλλά το γκολ δεν μέτρησε ποτέ), η συζήτηση φούντωσε και οι συνθήκες ωρίμασαν.

Οπως αποφάσισε το Διεθνές Ποδοσφαιρικό Συμβούλιο, η τεχνολογία σ’ αυτού του είδους τις φάσεις θα εισαχθεί επίσημα στο Confederations Cup του 2013 για να διαπιστωθούν λάθη και παραλείψεις και εν συνεχεία στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014.

Οι παρεξηγήσεις, “πέρασε, δεν πέρασε τη γραμμή” μπαίνουν στο χρονοντούλαπο της ποδοσφαιρικής ιστορίας.

Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου