Το σπίτι της καλλιτεχνικής τρέλας…



22 χρόνια φτιάχνει το σπίτι του στο δάσος ο εκκεντρικός καλλιτέχνης Ricky Boscarino. O ίδιος το έχει ονομάσει «Λούνα Παρκ». Το σπίτι, μια αλόκοτη πανδαισία από χρώματα, αντικείμενα, και κατασκευές, έχει έκταση 260τμ και βρίσκεται στο ΝΔ New Jersey. Στην ουσία πρόκειται για ένα γιγαντιαίο και μοναδικό στο είδος του «καλλιτέχνημα», εντός του οποίου κατοικεί και ο ίδιος ο δημιουργός του.

Ρίξτε μια ματιά στο εσωτερικό του…



Όπως και το υπόλοιπο σπίτι η κουζίνα είναι και αυτή γεμάτη πραγματάκια και αντικείμενα κάθε είδους. Οι τοίχοι είναι καλυμμένοι με χιλιάδες φελλούς από κρασί. Δεκάδες κουζινικά αντικείμενα κρέμονται από παντού. “Ένα άδειο δωμάτιο για μένα είναι εφιάλτης” έχει πει ο ίδιος.



Ένα εκατομμύριο κομμάτια από σπασμένη πέτρα και κεραμίδια έχουν τοποθετηθεί στους τοίχους και το πάτωμα του μπάνιου. Το μπάνιο έχει 4 βιτρώ που αναπαραστούν φάσεις της ζωής και του θανάτου.



Ο κήπος του είναι γεμάτος από δικές του κατασκευές. Δουλεύει με τσιμέντο και συνδυάζει αντικείμενα που βρίσκει τυχαία, όπως μπουκάλια από τσάι. Επίσης έχει εμμονή με τις μπάλες, σε διάφορες μορφές, οι οποίες βρίσκονται διασκορπισμένες παντού.



Στην βιβλιοθήκη του σπιτιού, στον τοίχο κρέμεται η συλλογή του από μουσικά όργανα: Κιθάρες, παλιά μπάντζος, άρπες. Χρόνια τριγυρνά σε παζάρια, αντικερί και παλαιοπωλεία για να τα βρει. Υπάρχει και το δωμάτιο “Ζen” , με αγάλματα αγγέλων και του Βούδα.



Στο “science room”, ο καλλιτέχνης εκθέτει κατασκευές από φυσικά αντικείμενα – έντομα, σκελετούς και ταριχευμένα κεφάλια ζώων, ορυκτά και πετρώματα. Από αυτά εμπνέεται και φτιάχνει κοσμήματα τα οποία πουλά.



Το σπίτι είναι μια έκρηξη χρωμάτων και αντικειμένων, ένας «πύργος της Βαβέλ» χωρίς φωνή. Θα συνεχίσει να «το φτιάχνει» μέχρι το τέλος της ζωής του, δηλώνει.

ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About mario1985

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου