Επικίνδυνες, ειδυλλιακές διαδρομές…


Δείτε, μεταξύ άλλων, τον “Δρόμο του Θανάτου” στην Βολιβία, την “διαδρομή που δεν ανέχεται λάθη” στην Κίνα, τον δρόμο που μετατρέπεται σε…πλαγιά του σκι τον χειμώνα, και την απίστευτη λεωφόρο που διασχίζει τη θάλασσα στη Φλόριντα…

Trollstigen, Νορβηγία. 
Απίστευτος δρόμος, απότομος και στριφογυριστός, με θέα που κόβει την ανάσα. Τα αυτοκίνητα με τη βία έχουν χώρο να περάσουν δίπλα δίπλα αν συναντηθούν. Έχει κλίση 9% και 11 στροφές «φουρκέτες» – πραγματική πρόκληση για φανατικούς της οδήγησης. Στην κορυφή του βουνού οι τολμηροί θα βραβευθούν με τη θέα του μοναδικού καταρράκτη ύψους 320 μέτρων που «βουτά» στο κενό…

Trollstigen

The Jebel Hafeet Mountain Road, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. 
60 ανοδικές στροφές οδηγούν στην κορυφή του βουνού, σε υψόμετρο 1.219 μέτρων. Ο δρόμος καταλήγει σε ένα πάρκινγκ δίπλα από το οποίο υψώνεται ένα θεόρατο παλάτι, που ανήκει στους ηγέτες της χώρας.

Jebel Hafeet Mountain Road

Oberalp Pass, Ελβετία
Δημοφιλές ευρωπαϊκό πέρασμα ψηλά στα ελβετικά βουνά που όμως τους χειμερινούς μήνες μετατρέπεται σε…πλαγιά του σκι!

Oberalp Pass

North Yungas, Βολιβία. 
Ο Διάσημος «Δρόμος του Θανάτου» οι εικόνες του οποίου δημιουργούν ανατριχίλα. Ψηλά στις Βολιβιανές Άνδεις, έχει μήκος 69 χλμ. Είναι απίστευτα στενός, όλο στροφές 180ο και χωρίς καθόλου κιγκλιδώματα. Η ομίχλη και η βροχή εκμηδενίζουν την ορατότητα. 200 με 300 ταξιδιώτες το χρόνο χάνουν τη ζωή τους εδώ ενώ 1 θανατηφόρo ατύχημα εκτιμάται ότι συμβαίνει κάθε δύο εβδομάδες. Πλέον χρησιμοποιείται μόνο από λάτρεις των extreme sports…

North Yungas

Guoliang Tunnel Road, Κίνα.
 Πολλοί κινέζοι χωρικοί έχασαν τη ζωή τους κατά την κατασκευή του τούνελ, στην επαρχία Hunan. Ο δρόμος είναι στην κυριολεξία σκαμμένος πάνω στα βουνά, έχει μήκος 1200 μέτρα, ύψος 5 μέτρα και φάρδος 4 μέτρα. Ένας από τους πιο επικίνδυνους δρόμους στον κόσμο. Αλλιώς, «ο δρόμος που δεν ανέχεται κανένα λάθος»

Guoliang Tunnel Road

The Overseas Highway, Florida Keys, Φλόριντα
O δρόμος αυτός είναι κυρίως πάνω από τη θάλασσα και συνδέει τα νησάκια Florida Keys, με 42 γέφυρες στην ουσία. Η θέα είναι μαγευτική.

Atlantic Road, Νορβηγία. 
Θεωρείται η μεγαλύτερη κατασκευή του 20ου αιώνα για την Νορβηγία. Έχει μήκος οκτώ χιλιόμετρα και απλώνεται πάνω από διάφορες ανισόπεδες επιφάνειες. Σαν να οδηγείς πλοιάριο σε φουρτούνα!

Atlantic Road



Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου