Πες μου την διάθεσή σου, να σου πω τι μουσική να ακούσεις!

Τι μουσική ακούς; Είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που ρωτάμε κάποιον μόλις τον γνωρίσουμε. Ο λόγος είναι απλός. Οι μουσικές προτιμήσεις μπορούν να σου αποκαλύψουν πολλά για την προσωπικότητά του.
Τα κοινά ακούσματα μπορούν να σε φέρουν πιο κοντά με τους άλλους, όπως λέει και το Μαντονάκι στο παρακάτω τραγούδι και τα διαφορετικά να σου διευρύνουν τους ορίζοντές σου!

Πες μου τι μουσική ακούς να σου πω ποιος είσαι!
H μουσική δίνει κάποια στοιχεία για τον χαρακτήρα χωρίς να τον αντικατοπτρίζει απόλυτα. Δεκάδες έρευνες έχουν γίνει πάνω στο συγκεκριμένο θέμα. Ενδεικτικά, σου παρουσιάζουμε τα στοιχεία που προέκυψαν από μία αντίστοιχη μελέτη που δείχνει την προσωπικότητα ανά είδος μουσικής.

Blues: Υψηλή αυτοπεποίθηση, δημιουργικοί, εξωστρεφείς, ευγενικοί και άνετοι
Jazz: Υψηλή αυτοπεποίθηση, δημιουργικοί, εξωστρεφείς και άνετοι
Classic: Υψηλή αυτοπεποίθηση, δημιουργικοί, εσωστρεφείς και άνετοι.
Rap: Υψηλή αυτοπεποίθηση, εξωστρεφείς
Opera: Υψηλή αυτοπεποίθηση, δημιουργικοί, ευγενικοί.
Country: Εργασιομανείς, εξωστρεφείς.
Reggae: Υψηλή αυτοπεποίθηση, δημιουργικοί, όχι εργατικοί, εξωστρεφείς, ευγενικοί και άνετοι.
Dance: Δημιουργικοί, εξωστρεφείς, όχι ευγενικοί.
Bollywood: Δημιουργικοί, εξωστρεφείς.
Pop: Υψηλή αυτοπεποίθηση, όχι δημιουργικοί, εργασιομανείς, εξωστρεφείς, ευγενικοί, όχι άνετοι.
Soul: Υψηλή αυτοπεποίθηση, δημιουργικοί, εξωστρεφείς, ευγενικοί, άνετοι.
Rock/heavy metal: Χαμηλή αυτοπεποίθηση, δημιουργικοί, όχι εργασιομανείς, όχι εξωστρεφείς, ευγενικοί, άνετοι.

Σε οποία προσωπικότητα από αυτές κι αν ανήκουμε πάντως, ένα είναι το σίγουρο. Όλοι αγαπάμε τη μουσική και έχουμε συνδέσει στιγμές της ζωής μας με κάποια κομμάτια. Ακόμα και σε δύσκολες καταστάσεις, πολλές φορές, ένα τραγούδι μπορεί να μας κάνει να νιώσουμε καλύτερα, να μας ανακουφίσει, να μας ταξιδέψει, να μας χαλαρώσει, να μας διασκεδάσει...

Ιταλοί ερευνητές έχουν διαπιστώσει τις θεραπευτικές της ιδιότητες απέναντι στην υψηλή πίεση ενώ είναι γνωστό ότι καταπολεμά και το άγχος!

Έχει αναπτυχθεί σε παγκόσμιο επίπεδο ένα δίκτυο ειδικών θεραπευτών που χρησιμοποιεί τη μουσική για θεραπευτικούς σκοπούς, υγεία και ευεξία! Όλο αυτό με μία λέξη λέγεται μουσικοθεραπεία!

Πες μου την διάθεσή σου, να σου πω τι μουσική να ακούσεις!
"Χωρίς τη μουσική, η ζωή θα ήταν ένα λάθος", είχε πει ο Νίτσε και είχε δίκιο!
Επειδή όμως τα γούστα δεν συμπίπτουν πάντα και οι διαθέσεις μας αλλάζουν συχνά, σου παρουσιάζουμε έναν πρωτότυπο και κυρίως εύκολο τρόπο για να διαλέξεις την μουσική που θα ακούσεις χωρίς να σπας το κεφάλι σου ψάχνοντας σε υπερφορτωμένα αρχεία στον υπολογιστή σου ή στο χάος του youtube. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι η κατάλληλη διάθεση...

Ανακαλύψαμε λοιπόν, με την βοήθεια ενός φίλου που ξέρει μουσική, μοναδικά site τα οποία μπορούν να σου υποδείξουν μουσικά κομμάτια ανάλογα με το mood στο οποίο βρίσκεσαι! Πρόκειται για το stereomood.com, το musicovery.com και το uwall.tv.

Αν είσαι περισσότερο κατασταλαγμένος στο τι θες να ακούσεις αλλά δεν έχεις καμία άλλη επιλογή πέρα από το internet σου έχουμε και γι' αυτό προτάσεις:

-songstube.net
Έχει σχεδόν τα πάντα από τους καλλιτέχνες που βλέπεις και τη μουσική τους
-78records.cdbpdx.com/Greek/ Μπορείς να βρεις παλιά ελληνικά κομμάτια αν είσαι από τους λάτρεις του βινυλίου. Έχει πάνω από 100 δίσκοι 78 στροφών
-jango.com και grooveshark.com Είναι online jukebox
-italiasempre.com Ένας θησαυρός ιταλικής μουσικής
-upchucky.org/TimeMachine.htm Μηχανή του χρόνου στη μουσική, τα λέει όλα!

Κι επειδή κάποιοι έχουν συνδέσει την μουσική με το ποτό, σου έχουμε ένα ακόμα μοναδικό site για να επισκεφτείς το Drinkify. Αφού βρήκες την μουσικούλα που θα ακούσεις, μπορείς να εισάγεις ένα όνομα καλλιτέχνη ή έναν τίτλο τραγουδιού και θα πάρεις μια απλή συνταγή ποτού!

ΠΗΓΗ

Share on Google Plus

About iordanis

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου