Εντόπισαν οστά αγνοουμένων σε 16 σημεία στα κατεχόμενα


Οστά αγνοουμένων εντοπίστηκαν σε 16 σημεία που βρίσκονται σε στρατιωτικές ζώνες στα κατεχόμενα από εκσκαφές που πραγματοποίησε η Διερευνητική Επιτροπή για του Αγνοούμενους, σύμφωνα με το τ/κ μέλος της επιτροπής Γκιουλντεν Πλουμέρ Κιουτσούκ, όπως αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της τ/κ εφημερίδας «Κίπρις».

Η Πλουμέρ Κιουτσούκ ανέφερε ακόμη ότι παρόλο που οι στρατιωτικές αρχές των κατεχομένων αρχικά ήταν αντίθετες στην πραγματοποίηση εκσκαφών σε στρατιωτικές περιοχές, ως αποτέλεσμα των φιλικών σχέσεων που δημιουργήθηκαν μεταξύ των «αρχών» και κάποιων μελών της Επιτροπής, δόθηκε τελικά άδεια για πραγματοποίηση εκσκαφών και η Επιτροπή έχει στόχο να διενεργήσει εκσκαφές σε περισσότερα σημεία που βρίσκονται εντός στρατιωτικών ζωνών.

Δήλωσε, επίσης, ότι εκσκαφές θα πρέπει να διενεργηθούν σε άλλα 200 σημεία και ότι ο αριθμός αυτός συνεχώς μεταβάλλεται μετά από πληροφορίες που φθάνουν στη ΔΕΑ από αυτόπτες μάρτυρες. Τέλος, διέψευσε τις πληροφορίες του ε/κ Τύπου ότι στην περιοχή Χαμίτ Μάντρες βρίσκεται ο μεγαλύτερος ομαδικός τάφος, αφού όπως είπε αυτός βρίσκεται στις περιοχές Αλόας, Μάραθας και Σανταλάρη.

ΠΗΓΗ

Share on Google Plus

About iordanis

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου